RUDAR UVJERLJIV U MEĐIMURSKOM DERBIJU

                NK “RUDAR ”  – NK  “MLADOST-KOMET ” PRELOG

                                                     2 : 0 ( 0 : 0 )

 

SASTAVI :

 

NK “RUDAR ” – M.Rajf , Mihalic (46.Knežević) , Šprajc ,Vurušić(88. Radiković

D.Šoltić , Novak , Zadravec , Čalopa ( (87.Liklin) N.Šoltić , Berdin ( 76. Vuri ) , M.Šoltić  pričuve : Pavlović, Šardi , Vuri , Levačić Dan. , Knežević , Liklin , Radiković    trener : Vincetić Goran

 

NK ” MLADOST – KOMET ” – Farkaš , Habuš , Murković , Jambrović , Bukal   Balent, Golubić , A.Vuk , Mihoci ( 75.Božek ) , D.Bukal , Caban

pričuve : Halić , Gorupić , Zrna , Tišljarić , Božek , D.Vuk trener ; Šestan Tomica

 

Strijelci : 1 : 0  60. min. D.Šoltić

                 2 : 0  67. min Vurušić

 

Suci : B . Kolarić ,I. Horvat , D. Šupljika    delegat: S. Đuranec

 

gledatelja : 200

 

Po kišovitom vremenu,ali odlično pripremljenom terenu za igru, danas smo na stadionu Šuderka prisustvovali jednoj jako dobroj utakmici. Susrele su se dvije ekipe podjednakih kvaliteta u  susretu koji je na kraju zasluženo pripao ekipi Rudara. Obje ekipe su u sam susret ušle dosta oprezno . I jedni i drugi su u prošlom kolu izvojevali pobjede pa je već sam taj podatak odavao da se ni jedna ekipa neće olako predati.

 

Gosti su prvi zaprijetili ne iskoristivši već u 7. minuti veoma lijepu priliku ali niti iz dva udarca nisu uspjeli postići zgoditak. Rudar uzvraća u 9.minuti preko Čalope,  ali udarac je bio preslab za gostujućeg vratara. Još dvije šanse propušta domaćin u 12. i  18. min preko Čalope i Vurušića.

 

Ni gosti nisu bez svojih šansi tako u 16. minuti bilježimo odličnu obranu Rajfa  te još jedan dalekometni udarac koji prolazi iznad domaćeg vratara , ali na sreću i pored gola. Imao je Rudar još nekoliko poluprilika , ali bez završnice. Zato je  neodlučeno i najrealniji rezultat prvog djela.

 

U drugi dio Rudar ulazi sa nešto izmijenjenim sastavom što se  pokazalo kao dobro rješenje jer sada je Rudar bolji i konkretniji. Rudar je u 60.  min . došao u vodstvo nakon pogreške gostiju na sredini terena loptu prihvaća D.Šoltić te je sa 17 metara nesmiljeno šalje u mrežu nemoćnog gostujućeg vratara. Sasvim zasluženo vodstvo domaćina od 1 : 0 . Već dvije minute kasnije Knežević ne koristi lijepu prigodu za  povećanje vodstva.

 

Povećanje vodstva domaćina na 2 : 0 dolazi 67. min. Također nakon greške gostiju i lijepo centaršuta Berdina , a Vurušić glavom šalje loptu u mrežu .  I dalje se vodila podjednaka borba na sredini terena , ali treba izdvojiti odličan slobodni udarac gostiju u 84. minuti sa vrha šesnaesterca i još bolju obranu danas veoma sigurnog M.Rajfa.

 

U trećem kolu Rudar gostuje kod Jalžabeta uz Rudar još jedine ekipe bez primljenog zgoditka. Ekipa Jalžabeta nalazi se na čelu ljestvice sa 6 bodova i gol razlikom  7 :0.  Zato svi koji ste u mogućnosti dođite bodriti našu ekipu u Jalžabet.

 

Trener Goran Vincetić : Kao što sam i u najavi utakmice rekao čvrsta utakmica gdje je odlučila jedna njihova greška i nama omogućila vodstvo.Imali su i oni svoje šanse iako mislim da smo mi imali više izrazitih iizrađenih šansi, oni su bili opasniji iz prekida. Dečki su odigrali kako smo se dogovorili dali su sve od sebe i zasluženo smo pobjedili. Ova kiša nam je malo i pomogla jer nam je ubrzala igru što nama i više odgovara i jošjednom sve čestitke dečkima koji su dali sve od sebe.

 

                                                         (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)