Rudar uvjerljiv u srazu s ekipom Nedeljanca, uvalili im četiri komada

Nakon dva poraza i jednog neriješenog rezultata, Rudar je u 13. kolu  došao i do tri boda. U utakmici u kojoj  su gosti iz Nedeljanca  u pojedinim dijelovima igre bili ravnopravan  protivnik. Ipak  je Rudar sasvim zasluženo došao do visoke pobjede i tri boda. Treba reći da, iako nismo prisustvovali nekoj vrhunskoj predstavi, ipak smo vidjeli tri prava eurogola.

Rudar je od prve minute krenuo ofenzivno i borbeno, te je dosta rano došao u vodstvo kada je Filip Novak u 15. minuti  s desne aut  linije odličnim udarcem pogodio suprotni gornji kut gostujućeg vratara Bunića. Bilo je to 1:0 za domaćina. Sasvim zasluženo.

Gosti pokušavaju  poravnati rezultat, ali sve je to bilo jalovo i neuspješno, njihovi napadi završavaju u bloku Rudara. I tako sve do 37. minute, kada Rudarovci neoprezno gube loptu na sredini terena do koje dolazi igrač gostiju Dario Levatić te prekrasnim  udarcem s nekih 25 metara šalje loptu u same „rašlje“ vratara Rajfa.  Stvarno pravi eurogol koji se rijetko viđa i na terenima višeg ranga natjecanja. Zasluženo poravnanje gostiju na 1:1, ako zbog ničega drugog onda zbog ovog prekrasnog udarca i zgoditka.

To nije demoraliziralo domaćina koji u zadnji dio prvog dijela kreću  borbeno i sa željom da prvi dio utakmice završe u svoju korist. U 45. minuti ostvarila im se ta želja. Antonio Zadravec odlično se probio u kazneni prostor gostiju, gdje ga ruše obrambeni igrači gostiju, a sudac Pajtak bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku.

Ivan Risonjić siguran je izvođač kaznenog udarca, lopta odlazi u jednu stranu vratar u drugu i to je 2:1 za Rudar.  Risonjiću je to 6 zgoditak ove sezone u prvenstvu i s time je najbolji strijelac Rudara. Odmah nakon toga  sudac Pajtak  svira kraj prvog dijela igre.

U drugi dio  Rudar ponovo ulazi bolje i ima igru no  zgoditka nema. Gosti u 58. minuti imaju prigodu za poravnanje, no   slijedi odlična obrana Rajfa nakon udarca gostujućeg igrača sa 16 metara. Lopta nakon toga pogađa stativu i obrana domaćih je izbacuje u polje. U 73. minuti slijedi odlična akcija Luke Čalope lopta završava u gužvi ispred vratara gostiju Bunića, tu je najspretniji Antonio Zadravec koji je iz blizine posprema u mrežu,  za zasluženih 3:1.

Kada je u 77. minuti iz igre isključen gostujući igrač Matija Blaži, tada je postalo jasno da bodovi ostaju u M. Središću, te je  ostalo samo  pitanje konačnog rezultata.

Ovu vrijednu i sigurnu pobjedu, Rudar je potvrdio  još jednim prekrasnim zgoditkom iz slobodnog udarca Matije Zadravca u  87. minuti. Bilo je to konačnih 4:1 za Rudar i prava je  šteta što po ovom lijepom jesenskom vremenu utakmici nije nazočilo više gledatelja, jer dečki iz Rudara su to svojim odnosom, borbenošću, željom i na koncu pobjedom zaslužili.

Četvrta nogometna liga skupina Čakovec – Varaždin

Suci: Dragutin Pajtak, Nikola Šmrček, Željko Novak

Delegat: Stjepan Perko

Strijelci: 1:0 15′  F. Novak, 1:1 37′ Levatić, 2:1 45′ Risonjić (KU), 3:1 73′ A. Zadravec, 4:1 87′ M. Zadravec

Gledatelja: 150

RUDAR: Rajf, Den.Levačić (86′ Šardi), N.Šoltić (59 ‘ Tkalec), Vuri, Vurušić ( 56′ Čalopa), A. Zadravec ( 80′ Dan.Levačić), Knežević, F. Novak ( 87’ D. Novak), M. Zadravec, Risonjić, Goričanec

Pričuve: Stojko/pv/, Šardi, Tkalec, Čalopa, D.Novak, Dan.Levačić

Trener: Anton Srša

 

NEDELJANEC:  Bunić, Kišić, Žmegač, Habulan, Habulan, Kovačić, Levatić, Hanžek (46′ Đurđek), Rog (86′ Buden), Matučec, Bistrović ( 53′ Blaži), Škvarić ( 46′ Glavaš)

Pričuve: Mikić /pv/, Buden, Blaži, Đurđek, Glavaš

Trener: Damir Maretić

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)