RUDAR U SLAKOVCU NIJE SMIO IZGUBITI

                                SLOBODA/S/ : RUDAR

                                          2 : 1 (0 : 0)

 

SLOBODA /S/ : Tkalčec , Podvez ( 54.Petek) , Grabar , Novak , Cvetković , Katanec , Srnec , Kukovec ( 68. Goricaj ) , Baksa (74 . Hergotić ) , P.Hergotić ( 74. Pintarić ) pričuve : Posavec , Tkalec, Petek , Goricaj , Pintarić , Hergotić , Mesarić  trener : Stjepan Petek

 

RUDAR : M.Rajf , Levačić , Šprajc , Vuri , Vurušić , Šoltić D. , Novak (88. Podgorelec ) ,N.Šoltić (77. Mihalic ) , Radiković , Berdin , M.Šoltić ( 80. Čalopa )

pričuve : R.Rajf , Šardi , Mihalic , Knežević , Liklin , Podgorelec , Čalopa trener: Vincetić Goran

 

strijelci : 0:1 66. Vuri , 1:1 77. Petek ,  2:1 79.Petek

Suci: Pajtak , Pintarić , Hantak  delegat : Toplek

 

gledatelja : 300

 

Na teškom i kišom natopljenom terenu danas smo u Slakovcu gledali veoma dinamičnu i lijepu utakmicu koja je na žalost na kraju završila u korist domaćina. No ono što moramo istaknuti Rudar je danas izgubio utakmicu koju ni po kojim kriterijima i odnosu snaga na terenu nije smio izgubiti, a izgubio ju je vlastitom krivnjom .

 Čini nam se da je trener domaćina Petek nadmudrio Rudarovog stratega jer je na vrijeme izvršio zamjene koje svakako trebalo s obzirom na puno snage koju su trošili igrači na veoma teškom i razmočenom terenu.  Trener Rudara svoje pričuve nije slao u igru do momenta kada je domaćin izjednačio i kad je postigao vodstvo dok je domaćin od 54 do 74 minute uveo četiri svježa igrača što se i moralo odraziti na terenu.

Možda se neki neće složiti sa tom konstatacijom , ali gledajući tijek igre i dobru igru koju je pružala ekipa Rudara te zasluženim vodstvom u 66. minuti preko Vurija sigurni smo da malo mudrijim vođenjem ekipe poraz se sigurni ne bi desio.  Sigurno da puno više povjerenja u pričuvne igrače treba imati naročito u takvoj situaciji kada je ekipi potrebno osvježenje.  Još ako znamo da ti dečki redovito treniraju i isto su puni snage u ovoj utakmici im je sigurno trebalo pružiti šansu puno prije.

Istaknimo da je oba zgoditka za domaće postigao pričuvni igrač Petek nakon dvije minute dekoncentracije u obrani Rudara. Šteta je izgubiti utakmicu gdje si 77 minuta bolja ekipa , ali nije niti prva niti zadnja , a na pogreškama se uči.  Ovo je samo jedan pogled na današnji sraz u Slakovcu i ne želimo nikome pametovati no nikako se nemožemo oteti dojmu da je Rudar danas poražen od ekipe koja ni u jednom elemetu nije bolja od njega. Puno je ove sezone bilo tako lako rasipanih bodova , ali se već sada treba okrenuti susretu u slijedećem kolu sa ekipom Graničara iz Kotoribe. (tekst i foto Z: Rihtarec)