Rudar u polufinalu Kup-a Međimurskog nogometnog saveza

Rudar je pobjedom od 0:1 u gostima kod ekipe Trnave iz Goričana izborio polufinale Kupa Međimurskog nogometnog saveza. Ovaj plasman spada u jedan od najvećih dometa Rudara u tom natjecanju.

Utakmica je odigrana na teškom grbavom i loše za igru pripremljenom terenu, gdje je bila prava umjetnost kontrolirati loptu. I upravu tu su se izgubili igrači Rudara. Pas igre gotovo da i nije bilo te je prvo poluvrijeme izgledalo jako loše od strane Rudara. Ako navedemo da u prvom dijelu ni jedna ekipa nije uputila ozbiljniji udarac prema vratarima, rekli smo vam sve kakav smo nogomet gledali. Domaćinu je takav način igre odgovarao jer po kvaliteti sigurno ne mogu parirati Rudaru, ali su borbenošću i željom držali zadnjih povoljan neriješen rezultat.

Utakmicu je prelomio u 61. minuti Luka Čalopa koji je u pauzi ušao umjesto  ozlijeđenog  Brune Varge.

Jednu ničiju loptu je na sredini terena čvrstim startom uzeo Marko Šoltić, te na lijevoj strani uposlio Luku Čalopu koji lijepo u domaćem šesnaestercu vara svog čuvara i odličnim udarcem pod gredu smješta loptu u domaću mrežu. Bilo je to 0:1 za Rudar, a pokazalo se kasnije i konačni rezultat utakmice. Domaći se tada otvaraju u želji za poravnanjem, ali bez ozbiljnije prijetnje. Rudar u tom periodu stvara još 2-3 izgledne prigode ali ih na žalost ne koriste.

Vidno razočaran igrom nakon utakmice bio je trener  Rudara Damir Vugrinec i jedino što ga je malo utješilo je to što se ipak izborio plasman u polufinale kupa. Protivnik će Rudaru biti ekipa Nedelišća, koja je Čakovcu svladala ekipu Sloge s 1:2. Igrat će se dvije polufinalne utakmice i za te  utakmice Rudar će morati izrazito popraviti formu i igru. O terminima odigravanja utakmica izvijestiti ćemo vas kasnije. Drugi polufinalni par su Međimurje i Mladost Komet iz Preloga.

KUP – ČETVRTFINALE    Goričan, 04. 04. 2018. godine

TRNAVA – RUDAR  0:1 (0:0)

Suci:  Marijan Dumančić, Edvin Zobec, Ivica Horvat   delegat:  Darko Jambrović

Gledatelja: 170

Strijelac:  0:1 61′ Luka Čalopa

TRNAVA: Ribić, A. Gudlin, L. Gudlin, Klarić, Herceg, Mesarić, Hranić, Markušić, Mlinarec, Magdalenić, Igrec  pričuve: Jakšić, Tarodi, Horvat, Mikec  trener: Petar Medvar

RUDAR: Rajf, Levačić, Šardi, Vurušić,Risonjić, F. Novak, Zadravec , M. Šoltić. Goričanec, Radiković (81′ N. Šoltić), Varga (46′ Čalopa) pričuve: Stojko, N. Šoltić, Tkalec,Vuri, Čalopa, D. Novak trener:  Damir Vugrinec

(tekst i foto ZR)