Rudar u kupu MNS-a pobijedio Centrometal, u četvrtfinalu ga očekuje sraz s Nedelišćem

U osmini finala Međimurskog nogometnog Kup natjecanja  Rudar je bio bolji od ekipe Centrometala iz Macinca te se plasirao u četvrtfinale gdje gdje ga očekuje sraz s ekipom Nedelišća. Domaćinstvo u tom susretu odredit će se ždrijebom.

Inače utakmicu u Macincu Rudar je dobio nakon jedanaesteraca, s obzirom na to da je rezultat u regularnom dijelu iznosio 2:2.

Domaćini su u vodstvo došli već u prvoj minuti iz slobodnog udarca kojeg je vrlo dobro izveo domaći kapetan Leon Novak.

Cijeli prvi dio utakmice Rudar je imao inicijativu i posjed lopte i to mu se isplatilo jer u 38. minuti Evald Vinko postiže zgoditak za poravnanje. Tim rezultatom od 1:1 otišlo se na odmor.

I u drugom dijelu Rudar je bolja ekipa, no nažalost svoje prigode ne koristi sve do 75. minute, kada Antonio Zadravec  udarcem s nekih 18 metara postiže za zgoditak za 1:2.

Imao je nakon toga Rudar još nekoliko izrazitih prigoda, ali ih ne koristi. I kako to biva u takvim situacijama domaći u jednom od svojih posljednjih napada ubacuju loptu iz auta u šesnaesterac Rudara, gdje lopta pogađa u ruku Šprajca i sudac Dario Velđi pokazuje na kazneni udarac. Siguran izvođač za poravnanje na 2:2  bio je domaći igrač Dino Novak.

U izvođenju udaraca s 11 metra Rudar je bio puno sigurniji te su za njega zgoditke postigli Šoltić, Skoliber, Petak i F. Novak, dok je za domaćina jedino uspješan bio D. Novak.

Treba posebno istaći Maria Rajfa vratara Rudara, koji domaćinima obranio dva kaznena udarca i tako jako puno pripomogao Rudaru  za plasman u četvrtfinale Kup – a.

Još jedna zanimljivost se desila na ovoj utakmici što se Rudara tiče, a to je da su zgodici primljeni u prvoj i zadnjoj minuti utakmice, pa je očito da bi u tim trenucima koncentracija morala biti puno veća. Sve u svemu Rudar je zasluženo  prošao dalje kao apsolutno bolja ekipa, iako bi se po samom rezultatu dalo zaključiti da je to izgledalo dosta teško.

KUP Međimurskog nogometnog saveza , Macinec, 1/8 finala ,  19. 09. 2018.

NK Centrometal – NK Rudar  2:2  (1:1)    1:4 (11 m)

Suci: Dario Velđi, Dragutin Novak, Filip Aldić

Delegat: Nikola Toplek

Strijelci: 1:0 1′ L. Novak, 1:1 38′ Vinko, 2:1 75′ A. Zadravec, 2:2 90′ D. Novak (KU)

Gledatelja: 150

CENTROMETAL: Petković, Bogović, Jalušić (81′ Kirić), L. Novak, Domba j(46′ Marčec), Jezernik (70′ Dolar), Hrebak (46′ Strahija), Zavrtnik, Ismajlovski, D. Novak, Vugrinec pričuve: Logožar, Dolar, Marčec, Kirić, Mlinarić, Strahija trener: Krunoslav Bratković

RUDAR: Rajf, Šprajc, Vur i(68′ Levačić), Vurušić (57′ Petak), A. Zadravec, G. Radiković (81′ M. Radiković), F. Novak, Toplek, Goričanec (57′ Šoltić), Skoliber, Vinko (89′ D. Zadravec) pričuve: T. Novak, Šoltić, Levačić, D. Zadravec, Petak, M. Radiković trener: Željko Domjanić