Rudar u Križevcima bez bodova ostao u 100. minuti utakmice i to još iz kaznenog udarca

Nije uspio Rudar na gostovanju u Križevcima doći do bodova. Imao je bod u džepu sve do 100. minute utakmice kada domaćin, iz  prema riječima igrača Rudara, nepostojećeg kaznenog udarca postiže pobjedonosni zgoditak. Treba istaknuti i to da prije samog kaznenog udarca dolazi do teže ozljede igrača Rudara Roberta Skolibera,  a domaćin bez obzira na to što je igrač Rudara ostao ležati ne izbacuje loptu izvan terena da mu se ukaže pomoć, već odlaze u kontru, a sudac Bundović  im svira kazneni udarac. Tek nakon što je Skoliber iznesen na nosilima s terena, prišlo se izvođenju kaznenog udarca kojeg je realizirao Matija Dimović.

Eto izvještaj utakmice započeli smo s ovom zanimljivom situacijom koja je riješila ovu inače izjednačenu utakmicu u kojoj je domaćin prvi došao u vodstvo  u 30. minuti i to zgoditkom Tomislava Borovčaka. Iako je Rudar u tom dijelu imao prigode (Skoliber, Škvorc) za poravnanje nije ih uspio realizirati te se na odmor otišlo rezultatom 1:0 za domaćina.

U 54. minuti  utakmice Filip Škvorc poravnava rezultat na 1:1. I u tom drugom dijelu Rudar ne koristi vrlo izgledne prigode za preuzimanje vodstva(Šoltić, Skoliber, Škvorc), te se činilo da će utakmica završiti podjelom bodova . Ipak već opisanom situacijom na samom početku domaćin sretno i uz pomoć djelitelja „pravde“ dolazi do tri boda.

Isto tako treba reći da je Rudar iskoristio prigode koje je imao to toga svega nije trebalo doći. No potrebno je zaboraviti na ovo što se dogodilo, okrenuti se prema zadnjoj zaostaloj utakmici iduće subote 28.11. kada u goste dolazi lider Mladost iz Ždralova te pokušati na kraju osvojiti tri boda u što smo apsolutno uvjereni da ova ekipa Rudara to može te pobjedom  završiti ovu turbolentnu jesen.

3. HNL Sjever , 13. kolo  Križevci 21.11.2020.

RADNIK – RUDAR 2:1 (1:0)

Suci: Ante Bundović, Siniša Fajfarić, Jurica Šprem, Filip Hirš delegat: Mirko Penava

Strijelci: 1:0 30′ Borovčak 1:1 54′ Škvorc  2:(90+10 Dimović(KU)

RADNIK: Vrbančić, Mačković, Tihelka, Ovčar, Mladen, Mladen M.,(90+6 Kos), Borovčak(72′ Bastašić), Petak, Stubičan(72′ Jandrašec), Srbljinović(42′ Dimović), Babić pričuve: Kump, Jandrašec, Dimović, Bastašić, Kos, Kranjčević, Kraljić trener: Dražen Kemenović

RUDAR: Rajf, Škvorc, Šardi, Mesarić, Vurušić, (62′ M. Šoltić), Nedeljko(46′ D. Šoltić), Skoliber(90+9′ Radek), Vinko, Zrna(46′ A. Zadravec), Vaš, Zeljko pričuve: Kovač, Radek, Zadravec, M. Šoltić, D. Šoltić trener: Dražen Škvorc

(tekst: zr, foto: Damir Cilar)