Rudar u 1/8 finala Kupa MNS-a, a u novoj sezoni borba za plasman u 3. HNL i izgradnju tribina

Ovaj vikend 18. i 19. 08. 2018.  započinje natjecanje u  4. međužupanijskog ligi Čakovec – Varaždin. Rudar iz Murskog Središća svoje natjecanje započinje u subotu 18. 09. 2018. godine u 17,30 sati na igralištu Šuderka protiv odlične ekipe Bednje iz Beletinca.

Utakmicu u M. Središću sudi sudačka trojka na čelu s Bojanom Novoselom, a pomagat će mu Ivica Svetec, Nikola Pintarić dok će delegat utakmice biti Božidar Kolarić.

Rudar je ove srijede odigrao i utakmicu 3. kola Kupa MNS-a te je gostovao kod ekipe Bratstva iz Savske Vesi te izvojevao minimalnu, ali zasluženu  pobjedu od 2:3. Strijelci za Rudar bili su Matija Petak, Gabrijel Radiković i Karlo Goričanec. Ovom pobjedom Rudar se plasirao u 1/8 finala gdje ga očekuje ekipa Centrometala iz Macinca.

Na početku nove natjecateljske sezone za par riječi o planovima NK „Rudar“ zapitali smo predsjednika kluba gospodina Damira Cilara:

„Naš cilj je prije svega jačanje NK „Rudar“ kako na sportskom tako i na organizacijskom te infrastrukturnom planu, kao jedne od najmasovnijih i najstarijih udruga u našem gradu. U organizacijskom smislu smo dosta dobro posloženi, razmišljamo o nekim manjim promjenama unutar UO kluba, kako bi još više djelovali kompaktno i jedinstveno u zacrtanim nam ciljevima u bližoj budućnosti. Na sportskom planu svakako nam je cilj plasman u 3. HNL ligu, pa se upravo i zbog toga radi na izgradnji novog natkrivenog gledališta kao i nove kompletne infrastrukture počevši od svlačionica, kupatila, službenih prostorije, skladišta i dr.

Tu svakako moramo posebno naglasiti veliku pomoć Grada M. Središće, a posebno njezina gradonačelnika Dražena Srpaka. Izgradnjom ovakvog jednog reprezentativnog objekta svakako će veliku korist imati i ostale udruge u našem gradu, a klub će imati i sve uvjete za daljnji razvoj kvalitetnog nogometa, kao još bolje uvjete za razvoj mladih nogometaša kroz našu ŠN  „Rudar“, koja će također kroz ovaj objekt imati puno bolje uvjete za svoj rad.“

O sportskim željama i nadama u nadolazećoj natjecateljskoj sezoni upitali smo sportskog direktore kluba gospodina Smiljana Liklina. Evo njegovog razmišljanja.

Prije samog početka priprema za novu nadolazeću natjecateljsku sezonu 2018./2019. U našem klubu dogodile su se određene kadrovske promjene, pa smo se tako na fer i korektan način rastali s dotadašnjim trenerom gosp. Damirom Vugrincem kojemu se još jednom najljepše zahvaljujemo na suradnji i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj trenerskoj karijeri. Za novog trenera NK „Rudara“  postavili smo prof. Željka Domjanića, o kojemu već manje-više sve znate i time želimo postaviti jedan dugoročan i temeljit kvalitetan rad u klubu. Uvjereni smo da u izboru nismo pogriješili, što se već pokazalo u dosadašnjem radu.

Prijelazni rok za nas je bio dosta buran i napet, a taj dio turbulencija najviše smo na svojim leđima iznijeli predsjednik kluba Damir Cilar i moja malenkost.

Klub su u ovom prijelaznom razdoblju napustili Nikola Šoltić, Ivan Risonjić, Vedran Knežević, David Novak, Luka Čalopa, Mihael Stojko i Bruno Varga (odlazak na rad u inozemstvo).

Ujedno se naš klub i pojačao s nekoliko novih igrača, a to su Roberto Skoliber, Evald Vinko, Nino Šprajc, Matija Petak, Mateo Radiković, Mihael Toplek i Tomislav Novak (vratar).

U kadru imamo 21 kvalitetnog igrača te se uz kvalitetan rad i malo sportske sreće nadamo plasmanu u gornji dio ljestvice koji od iduće godine vodi u 3. HNL – sjever, gdje nam je po mom mišljenju svakako i mjesto.“

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)