Rudar tricom ispraćen od Sloge iz Čakovca

Rudar nikako da posloži ekipu za natjecanje u ovom proljetnom dijelu prvenstva. I  za utakmicu sa Slogom iz Čakovca nije moglo konkurirati čak sedam igrača što se u konačnici odrazilo na samu igru i rezultat. F. Novak, D. Novak, Vurušić, Knežević i Tkalec (bio  na klupi, ali bez mogućnosti ulaska u igru) ozlijeđeni su, dok zbog akumuliranih žutih kartona nisu mogli nastupiti Radiković i A. Zadravec.

Bez obzira na sve to u prvih pola sata utakmice sa Slogom Rudar je u najmanju ruku  bio ravnopravan, ako ne i bolji suparnik.  Tada u 35. minuti Sloga postiže vrlo neobičan, ali u svakom slučaju prekrasan eurogol za vodstvo od 1:0. Naime na nekih dvadesetak metara od  vratiju Rudara na loptu u isto vrijeme startaju i domaći igrač Koprivec i Rudarovac Varga, lopta snažno udarena leti prema golu Rudara i završava u samom gornjem desnom kutu nemoćnog vratara Rajfa. Gol je pripisan domaćem igraču Koprivcu, iako je jako teško odrediti od koga je zapravo lopta završila u mreži. No kako god bilo, domaćini tim zgoditkom sretno i spretno dolaze do vodstva od 1:0.

U drugom dijelu također se igra ravnopravna utakmica, ali domaći postižu u 52. minuti još jedan sretan zgoditak za domaćina nakon udarca iz ugla. Strijelac je bio Caban. Bilo je to 2:0.

Konačan rezultat utakmice u 83. minuti za sigurnu pobjedu domaćina postiže Baksa za konačnih 3:0.

Na kraju zaslužena pobjeda domaćina koji je puno više htio pobjedu u toj utakmici od uspavanih Rudarovaca.

Rudar je tako ostao na osmom mjestu prvenstvene ljestvice i jedino što bi još u zadnja četiri kola mogli učiniti, ako se koliko, toliko kompletiraju, pokušati na kraju zauzeti šesto mjesto na ljestvici ispred ekipa Podravine i Mladosti Kometa koje su na diobi 6. i 7. mjesta. Idući vikend Rudaru u goste dolazi ekipa Novog Marofa, pa je na treneru Vugrincu da pokuša posložiti ekipu do re utakmice.

Ćetvrta nogometna liga Čakovec – Varaždin, Čakovec ,igralište Sloge, 20. 05. 2018., 26. Kolo

SLOGA – RUDAR 3:0 (1:0)

Suci: Nino Škrobar, Tomislav Čurila, Dražen Sukanec,  delegat Davor Ptiček

Strijelci: 1:0 35′ Koprivec, 2:0 52′ Caban, 3:0 83′ Baksa

Gledatelja: 200

Sloga: Mihalković, Obadić, Kolar, Kosalec, Antonović (90′ Krznar), Fučko, Koprivec (58′ Gyofi), Hrastić (68′ Friščić), Zoka, Caban, Baksa pričuve: Vurušić, Friščić, Kovačić, Krznar, Gyofi, Zdolec, Bratko trener: Tihomir Blažeka

RUDAR: Rajf, Levačič, Šardi, N. Šoltić, Vuri, Risonjić, M. Zadravec, M. Šoltić, Đuran, Goričanec, (84′ D. Zadravec), Varga, pričuve: Tkalec, D. Zadravec trener: Damir Vugrinec

(tekst i foto Zlatko Rihtarec)