RUDAR TORPEDIRAN U HRASTOVSKOM

                                    ZADRUGAR : RUDAR

                                         5 : 2  (4 :1 )

SASTAVI:

ZADRUGAR : Markulinčić , Hlebec , Novak , Prlog , Marković , Vukina , Šegović , Struški , Valjak , Denžić , Katalenić  pričuve : Modrić , Sabol , Kolak , Vucković , Gotić  trener : Vagjunec Željko

RUDAR : M.Rajf , Vuri , Vurušić , Knežević ( 46. Levačić) D.Šoltić , Novak , Podgorelec ( 57. Radiković ) , Čalopa ( 46. Mihalic ) N.Šoltić , Berdin (78. Liklin ) M.Šoltić , pričuve : R.Rajf , Levačić , Mihalic , Liklin , Radiković

trener: Vincetić Goran

Strijelci  1: 0 Valjak 13. min., 2 :0 Novak 23. min. , 2 : 1 30.min Vurušić , 3 :1 40.min Prlog , 4 : 1 44. min Hlebec ,  5 : 1 50.min Prlog , 5 : 2  D.Šoltić 56 minuta

Suci : Žganec Goran , Martan Branko , Tuksar Vjeran , delegat : Namjesnik Vitomir

 

 

Uvjerljiv poraz u Hrastovskom doživjela je ekipa Rudara. Poraz koji sam po sebi ne bi bio tragičan da nije rezultat očajne  igre cijele ekipe Rudara. Teško da bi mogli istaknuti pojedinca koji je barem donekle opravdao nastup na današnjoj utakmici. Čak i vratar M.Rajf koji je do sada bio glavni  oslonac ekipe  nije briljirao pa i na njegovu dušu ide po koji zgoditak.

 

Ne znamo što je bio razlog tako slaboj igr,i da li je to bio izostanak Šprajca u zadnjoj liniji pa je obrana koja je dosada primila jedan zgoditak danas primila pet komada ili je to bio loš dan, no stoji činjenica da ako se želi ostati u vrhu tablice nešto se promijeniti mora. Nije ovaj poraz nikakva tragedija ako se iz njega izvuku određene pouke od igrača pa do trenera.

 

Šteta bi bilo da se naruši pozitivna atmosfera koja u klubu traje već jedno duže vrijeme. Nije lijepo vidjeti kada pojedini gledaoci koji su došli na utakmicu tako daleko, nju napuštaju već početkom drugog poluvremena razočarani inom što su vidjeli od strane Rudara.

 

Nakon brzog vodstva domaćina od 2 : 0 pokušao se Rudar vratiti u igru i smanjivanjem rezultata na 2 :1 , ali domaćin za četiri minute postiže dva zgoditka  i odlazi  na sigurnu visoku prednost. Opet se Rudar mogao vratiti u igru , ali N.Šoltić nije uspio iskoristiti kazneni udarac u 45. minuti .

 

Izmjenama na početku drugog poluvremena pokušao je trener Vincetić prodrmati svoju uspavanu ekipu, ali domaćin sve to sprečava zabivši i peti zgoditak .

Ni pogodak D.Šoltića u 56. minuti nije ništa promijenio što se pobjednika tiče. Imao je do kraja utakmice Rudar punu inicijativu , a domaćin je opasno prijetio iz kontranapada . Na kraju zaslužena pobjeda domaćina , a navijači Rudara moraju se njoj nadati u slijedećem kolu kada je gost u Šuderki ekipa Centrometala iz Macinca.

 

                                                               (tekst i foto Z. Rihtarec)