Rudar tijesno poražen na svojoj Šuderki

Nakon ružnog poraza u Virovitici Rudar je svoje iskupljenje tražio protiv susjeda na ljestvici ekipe Tehničara iz Cvetkovca.  Iako je ekipa Rudara bila desetkovana kartonima i ozljedama ipak je potajno tinjala nada da bi se i ovaj put  mogla uknjižiti tri boda. Trener Škvorc  ekipu je sastavio  više po mogućnostima nego svojim željama. U igru je ušao bez četvorice (M. Zadravec, Zrna, Mesarić, Vinko), a čak četvorica su igrom prilika u igru ušla ozlijeđena (Kuhar, Radiković, Šardi i E. Pintarić).

Kao da je Rudar zbog te sve situacije u igru ušao malo uplašeno te su gosti iskoristili  tu svoju prigodu i vrlo, vrlo agresivnom igrom( što im je sudac Hirš dozvoljavao bez ikakvih upozorenja) došli do prve prigode u 4 . minuti koju koriste te zgoditkom Sačera  dolaze u vodstvo od 0:1.

Rudar u tom dijelu ima kontrolu lopte, ali bez nekih izrazitih prigoda. U 29. minuti utakmice nakon jedne nespretne intervencije domaće obrane gosti sretno i spretno dolaze do lopte i Sabol povećava vodstvo gostiju na 0:2.

To je i bio konačan rezultat prvog dijela utakmice koji je zasluženo pripao gostima. Recimo još da se u prvom dijelu utakmice ozlijedio Kuhar te morao napustiti igru, a zamijenio ga je Kevin Nedeljko u 35. minuti.

Drugi dio utakmice bio je neka druga priča i zaista je šteta što ekipa Rudara nije uspjela iskoristiti svoje prigode i uspjela doći barem do boda. Imao je Rudar  zaista lijepih prigoda za postizanje zgoditaka kod 0:2 . Sjetimo se samo udaraca Šoltića, E. Pintarića, Nedeljka međutim zgoditaka nije bilo.

Ipak u 59. minuti  Emanuel  Pintarić brži je od gostujućeg vratara uzima loptu i smješta je u mrežu  za smanjenje rezultata na 1:2.

To je dalo još više poleta ekipi Rudara te još više stežu obruč oko gola gostujućeg vratara, no 77. minuti neuvjerljivi  sudac Hirš  koji je imao jako zanimljive kriterije kod dodjeljivanja žutih kartona, Emanuelu Pintariću dodjeljuje drugi isključujući  i tako ostavlja ekipu Rudar s desetoricom na terenu.  No bez obzira na to Rudar je i dalje bolja ekipa i zaista je šteta što Kevin Nedeljko nije uspio jednu zaista lijepu prigodu pretvoriti u zgoditak za poravnanje rezultata. Da bi nesreća po Rudar bila još veća u 75. minuti gostujući  igrač Vukonić teško ozljeđuje  Ponu Pintarića, a s obzirom na nedostatak igrača na klupi Rudara njega mijenja rezervni vratar Končić.

Tada Rudar kreće na sve ili ništa i u tom periodu gosti su pred sam kraj stvorili još neku prigodu, ali bez rezultata.

Rudar je odigrao jednu zaista hrabru, mušku utakmicu, na nesreću ostao bez bodova, a čini nam se da je još veći problem kadar igrača za slijedeću utakmicu s obzirom na sve ozlijeđene i kažnjene igrače. Bez obzira na sve velike čestitke igračima i navijačima Rudara, a o sucima nećemo jer si to ni ne zaslužuju.

Sljedeću utakmicu Rudar gostuje u subotu kod Podravca iz Virja u 14,00 sati.

Treća HNL  Sjever, Mursko Središće Igralište Šuderka, 26. 10. 2019., 10. kolo

RUDAR – TEHNIČAR(Cvetkovec) 1:2(0:2)

Suci: Filip Hirš, Marin Ćosić, Miro Hantak, Dino Sabljić

Delegat: Tihomir Majstorović

Strijelci: 0:1 4′ Sačer, 0:2 29′ Sabol, 1:2 59′ E. Pintarić

Gledatelja: 250

RUDAR:  Rajf,  Šardi, Kuhar (35′ Nedeljko), Radiković,  Antolović,  A. Zadravec, Šoltić. P. Pintarić, (78′ Končić), Novak, Slunjski, E. Pintarić, pričuve: Končić, Mesarić, Nedeljko trener: Dražen Škvorc

TEHNIČAR: Kutanjek, Belovari, Kocijan, Vukonić, Sačer (84′ Šokec, Poldrugač (64′ Milek), Hudak, Bos, Jadanić, Sabol,  Mlinarić (78′ Jambrušić) pričuve: Sudec, Balaško, Milek, Šokec, Jambrušić, Lovrek, Drk  trener: Velimir Špikić

(tekst: zr, foto:Tin Tomanić)