Rudar teško poražen u Virju

Težak poraz doživio je Rudar u zadnjem kolu 3. HNL lige Sjever kod ekipe Podravca iz Virja. Iako sama utakmica nije odlučivala o ničem važnom što se Rudara tiče, dok je domaćinu pobjeda značila i ostanak u ligi. 8:2 težak je poraz , no u biti ne mora ništa značiti, dapače, ako će se krenuti tim putem te stvarati ekipa od mladih igrača poniklih u ŠN „Rudar“ s okosnicom od nekih iskusnijih igrača bit će to veliki iskorak.
Recimo da su u ekipi Rudara protiv Podravca u prvoj postavi nastupili mladi igrači i to tri igrača 2004. godište(Mutvar, Lisjak i Tarandek), jedan 2003. (Vurušić), jedan 2002 (Nedeljko) i jedan 2000. (Zrna), a da su dvojica mlađih ušla još u drugom dijelu Švenda (2003) i Belši (2002).
Sigurno da ti mladići ne mogu biti odmah nosioci igre, ali svakako moraju biti ti koji će imati minutažu u daljnjim natjecanjima i na kojima se mora stvarati ekipa.
Veliki je posao na novom v.d. predsjedniku Miljenku Zobiću kao i IO Rudara u stvaranju nove ekipe za budućnost. Natjecanje u 3. HNL iziskuje široki i kvalitetan kadar igrača pa će na tom dijelu trebati dosta poraditi.
Što se same utakmice u Virju tiče tu je došlo do izražaja neiskustvo i mladost igrača kojima je nekima ovo bio i prvi susret s seniorskim nogometom, ali su svejedno pokazali da kvalitetu i potencijala imaju.
Rudar je u ovoj utakmici nastupio u sljedećem sastavu:

RUDAR: Rajf, Škvorc(58′ Švenda), Mutvar, Mesarić, Vurušić(70′ Belši), Zadravec, Lisjak, Nedeljko, Patatfta, Tarandek, Zrna pričuve: Kovač, Švenda, Belši, Murković, Vinko, Skoliber trener: Željko Domjanić
Strijelci za Rudar bili su A. Zadravec i Patafta.

(tekst: zr, foto: ilustracija)