Rudar teško do boda, unatoč mnogim prigodama

Rudar je protiv Sloge iz Čakovca odigrao utakmicu sa dva različita poluvremena. Prvo solidno  u kojem je stvoreno nekoliko lijepih izglednih prigoda, međutim stara boljka koja prati ekipu Rudara u ovoj prvenstvenoj sezoni, neefikasnost, opet se pokazala kao najvažniji čimbenik zbog čega nisu uspjeli doći do tri boda.

Gosti su bili ti koji su prvi zaprijetili i to u 4. minuti nakon pogreške u obrani M. Zadravca.

Rudar uzvraća sa dva pokušaja M. Šoltića, no njegovi udarci  glavom u 8. i 14. minuti prolaze pored vratiju.

Velike primjedbe imaju iz Rudara na odluke suca Jelića kada nakon udarca N. Šoltića u 25. minuti jedan od obrambenih igrača gostiju rukom na samoj liniji gola zaustavlja ulazak lopte u mrežu. No zviždaljka, danas slobodno možemo reći lošeg suca  Jelića nije se čula. Još jednom u 30. minuti gosti igraju rukom, no ni ovo za Jelića nije bilo za kazneni udarac.

Gosti u 35. minuti nakon pogreške vratara  Rajfa kod ispucavanja lopte, promašuju prazan gol.

U 43. minuti Rudar u jednoj minuti propušta dvije prigode prvo Risonjić, a malo zatim i Goričanec. Rezultatom 0:0 završava prvi dio utakmice.

Domaći gledatelji nadali su se da će u drugom dijelu Rudar još jače krenuti prema vratima gostiju i osigurati tri boda.  Međutim Sloga vrlo dobrom obrambenom igrom osujećuju sve napade Rudara.  Rudar nije u tom dijelu igre bio na potrebnom nivou da dođe do vodstva, dapače  gosti koriste svoju prigodu u 57. minuti, kada je kod jedne duge ispucane lopte od strane gostiju njihov napadač Fučko bio spretniji od Vurija te je sam krenuo prema vratima Rajfa i mirno loptu poslao u mrežu, za vodstvo gostiju od 0:1.  Izmjenama je trener Srša pokušao  nešto promijeniti u igri.

Sloga ima još jednu pravu prigodu u tom dijelu utakmice, no tu situaciju gostujući napadač ne koristi, iako je to  bilo teže promašiti nego pogoditi.

Imao je Rudar lijepe prigode za poravnanje.  Danijel Levačić nakon zaista lijepe akcije Rudara izlazi sam pred vratara, puca nisko po zemlji, no gostujući vratar Mihalković odlično brani. I tako  sve do 86. minute  kada kod još jednog od mnogih napada Rudara, u gužvi  pred Sloginim golom, Luka Zoka igrač Sloge, šalje  loptu u mrežu svog vratara  za poravnanje na 1:1.

I u samom finišu utakmice imao je Rudar prigodu za pobjedu, međutim udarac  Čalope sa nekoliko metara odlazi pored  gostujućih vratiju.

Recimo još da je  u 88. minuti utakmice  zbog vulgarnog i prostačkog  vrijeđanja suca isključen igrač Sloge Srđan Blagus.

Rezultatom 1:1 završila je utakmica na Šuderki.  Na kraju možda najrealniji rezultat s obzirom na neiskorištene prigode, a igračima Rudara ostaje da razmisle gdje i u čemu je problem oko ovih, u zadnja dva kola ne baš povoljnih rezultata po njih. Možda veća ozbiljnost, odgovornost do kluba i njih samih ili nešto drugo što oni najbolje znaju,  trebalo bi donijeti napredak u igri i rezultatu.

Iduću utakmicu Rudar igra u Novom Marofu, hoće li se već tamo nešto promijeniti ostaje nam da vidimo.

  1. nogometna liga skupina Čakovec- Varaždin M. Središće 28.10. 2017. god.

RUDAR-SLOGA   1:1 (0:0)

Suci: Nikola Jelić, Darko Vitez, Josip Henezi

Delegat: Josip Lesjak

Strijelci: 0:1  57′ Fučko, 1:1  86′ Zoka (AG)

Gledatelja: 150

RUDAR:  Rajf, N.Šoltić (58′ Dan. Levačić), Vuri, Vurušić, A. Zadravec, Knežević,  M.Šoltić, M. Zadravec, Risonjić (69′ Čalopa), Goričanec, Radiković

Pričuve:  Stojko, Šardi, Tkalec, Čalopa, D. Novak, Dan. Levačić

Trener:  Anton Srša

SLOGA: Mihalković, Katančić (89′ Kolar), Bajus, Kosalec, Antonović (83′ Gyofi), Fučko, Murković, Koprivec (90′ Marčec), Zoka, Caban, Baksa

Pričuve: Vurušić, Kolar, Marčec, Gyofi

Trener:  Tihomir Blažeka

(tekst: Z. Rihtarec, foto: Tin Tomanić)