Rudar na Šuderki igra utakmicu predkola Hrvatskog kupa protiv Tehnike iz Koprivnice, nažalost bez prisustva gledatelja

NK „Rudar“ Mursko Središće sutra  09.09.2020. godine u prvom predkolu Hrvatskog kupa na svom igralištu dočekuje ekipu Tehnike iz Koprivnice. Klub NK „Tehnika“ nastao je 2019. godine spajanjem NK Tehnike i NK Koprivnice. Klub se momentalno natječe u Četvrtoj nogometnoj ligi  „Bjelovar – Koprivnica – Virovitica“.

Radi se o vrlo dobroj ekipi  koja je rezultatima u Kupu dokazala da će biti tvrd orah trećeligašu iz Murskog Središća.

Rudar je u subotu prikazao vrlo dobru igru, te tako s dobrim raspoloženjem ulazi u ovu utakmicu. Kao i Rudaru tako je i ekipi Tehnike ovo povijesni rezultat te će sigurno protiv „lapornika“ pružiti svoj maksimum.

Trener  Škvorc u ovaj susret ulazi s nešto oslabljenim sastavom jer zbog kartona ne mogu igrati Marko Šoltić i Benjamin Šardi, ali bi igrači koji ulaze u ekipu svakako trebali nadoknaditi taj nedostatak.

Sigurno da je Rudar lagani favorit u ovoj utakmici, ako zbog ničega drugog, a ono igraju na svom terenu te se u klubu nadaju u prolaz u prvo kolo Kupa, koji bi im mogao u goste dovesti i nekog od većih klubova u Hrvatskoj.

Predsjednik NK „Tehnika“ Koprivnica Igor Bajalica veli:

„Očekujem tešku utakmicu u kojoj je Rudar apsolutni favorit. O domaćinima znamo apsolutno sve, ne mogu nas ničim iznenaditi. Po prirodi sam optimist, tako da očekujem da dečki ostave srce na terenu, bez obzira na rezultat. Ulog je ogroman, te će sigurno veći pritisak biti na domaćinima koji su trećeligaši.

Nažalost, nećemo biti kompletni. Što zbog ozljeda, što zbog suspenzija, što zbog poslovnih obveza. Zgusnuti raspored zbog epidemije koronavirusa ostavio je danak. Utakmicu će odlučiti prvih 20 minuta. Tko se bolje snađe, bit će bliže prolazu.“

Glavni sudac bit će Mario Zebec iz Cestice, a pomagat će mu Marko Stolnik, Miro Hantak i Ivan Slunjski iz Varaždina. Delegat je Dražen Posavec iz Maruševca, kontrolor suđenja Branko Stipković iz Krašića.

Utakmica se igra s početkom u 16,00 sati, no nažalost zbog odluke Hrvatskog nogometnog saveza radi opasnosti od COVID-a 19, pristup gledateljima nije dozvoljen.

(tekst i foto: zr, tt, Facebook NK „Tehnika“)