Rudar i Sokol u subotu u sklopu „Ljeta uz Muru“ – što kažu Srša i Škvorc?

U punom ritmu priprema su klubovi pred početak  nogometnog natjecanja za sezonu 2017./18. NK „Rudar“  do sada je odigrao utakmice na  dva turnira sa nešto slabijim protivnicima po rangu natjecanja pa će im ove subote 05.08.2017.godine u 18,00 sati utakmica sa novim/starim međimurskim prvoligašem  Sokolom iz Vratišinca biti prvi ozbiljniji pokazatelj dokle se stiglo u ovoj  fazi priprema.

Prema riječima trenera Rudara Anton Srše utakmica je tu da pokaže kolika je tjelesna sprema igrača u ovoj fazi priprema. Ovaj tjedan treniralo se 4 puta te se odigrava ova utakmica sa Sokolom. Problem je što do sad ekipa nije bila kompletna ni u jednoj utakmici (problem koji prati i sve druge ekipe s obzirom da je vrijeme godišnjih odmora), pa tako neće biti ni u subotu. Rezultat u samoj utakmici nije toliko bitan,koliko je bitan pokazatelj gdje se ekipa nalazi u ovoj fazi priprema. Što se prinova tiče Antonio Zadravec je apsolutno pokazao da se na njega mora i može ozbiljno računati, dok   je Ivan Risonjić opravdano odsutan (bračno putovanje) te će se ekipi priključiti u subotu. Idući  tjedan slijedi još jedan tako jak i naporan tjedan treninga i utakmica u kup natjecanju.

Dražen Škvorc trener Sokola također se požalio na nedostatak nekoliko važnih igrača, ali to će biti prilika da mlađi pokažu koliko se na njih može računati. Vidjet  ćemo što smo dosad napravili, ali velim  teško je to reći kad ti nedostaju u utakmici 3-4 igrača. Nadam se da ćemo dobro parirati Rudaru. Od prinova Alena Horvata i Nine Rukljača očekujem da budu prava pojačanja te da nam pomognu u ovom kvalitetnijem rangu natjecanja.

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)