Rudar se rutinskom pobjedom u Jurovcu plasirao u finale Kupa MNS-a za 2019/20 godinu

U prekrasnom ambijentu pred oko 900 gledatelja u Jurovcu polufinalu Nogometnog kupa MNS-a, Rudar iz Murskog Središća bio je bolji od domaćeg Bratstva te se zasluženo plasirao u finale gdje ga očekuje ekipa  Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Rudar je bio bolja ekipa u ovoj utakmici iako svakako treba pohvaliti domaćine koji su pružili dostojan otpor, u granicama svojih mogućnosti. Rudar je u vodstvo došao u 12. minuti, zgoditkom Nine Patafte koji  iskoristio odličan ubačaj Damira Zeljka iz kornera te preciznim udarcem glavom doveo Rudar u vodstvo od 0:1.

Borbeno su domaćini i dalje pokušavali doći do zgoditka, ali nekih ozbiljnijih prigoda nisu imali.

Rudar je do povećanja rezultata od 0:2 došao u 39. minuti nakon što je Nino Patafta ukrao loptu domaćoj obrani zaobišao istrčalog odličnog domaćeg vratara Niku Perčića i plasirao loptu iskosa s desne strane u domaću mrežu.

Tim rezultatom završio je prvi dio utakmice.

U drugi dio utakmice ekipe su izašle u nepromijenjenim sastavima, a Rudar je preko Patafte prvi zaprijetio no dvostruki strijelac Rudara bio je neprecizan, odnosno odlično je reagirao domaći vratar Perčić.

No u 57. minuti slijedi brza akcija Rudara lopta dolazi do Arpada Vaša koji postiže zgoditak za povećanje vodstva od  0:3. Imao je nakon toga Rudar još nekoliko izrazitih prigoda preko Vaša, M. Šoltića, Patafte, Vurušića ali se svaki put iskazao domaći vratar Niko Perčić svakako prvo ime domaćeg sastava.

Domaći su najbolju prigodu imali u 85. minuti no njihov najbolji strijelac Nenad Radiković nije najbolje reagirao na jednu odbijenu loptu te ju je poslao umjesto u mrežu u ruke vratara  Rajfa.

Recimo još jednom apsolutno zaslužena pobjeda Rudara koja je mogla biti izražena i većim rezultatom, a domaćinima čestitke na borbenosti, međutim protivnik je ovoga puta bio kvalitetniji.

Iz NK „Rudar“ najljepše se zahvaljuju domaćinima na iskazanom gostoprimstvu i nadaju se da će u budućnosti dobiti prigodu za uzvrat.

Rudaru je plasman u finale svakako dosadašnji najveći uspjeh što se natjecanja u Kupu tiče te se već unaprijed raduju susretu s ekipom Poleta u finalu, koji bi se morao odigrati 05. 08., a domaćin bi se trebao odrediti ždrijebom ovog utorka.

KUP MNS 2019/20 

BRATSTVO Jurovec- RUDAR M. Središće   0:3(0:2)

Suci: Goran Žganec, Željko Novak, Matija Filipić  delegat: Slavko Novak

Strijelci: 0:1 12′ Nino Patafta, 0:2 39′ Nino Patafta, 0:3 57′ Arpad Vaš

Gledatelja: 900

BRATSTVO: Niko Perčić,  Jambrović(76′ Sigurnjak), Karlovčec, Cvetković, Levačić(70′ Marceković),Tomšić(65′ Novinšćak), Jambrović, Turk(70′ Kirec), Padarić(65′ M. Radiković), Sakač, N. Radiković pričuve: E. Perčić, M. Radiković, Kirec, Marceković, Novinšćak, Sigurnjak trener: Tine Špilak

RUDAR: Rajf, Šardi, Mesarić, A. Zadravec(65′ Nedeljko), M. Šoltić, Patafta, M. Zadravec(82′ Radek), Zrna( 72′ Lesar), Zeljko, Skoliber( 61′ Vurušić), Vaš pričuve: Kovač, Lesar, Radek, Vurušić, D. Šoltić, Nedeljko trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: zr)