Rudar se polako igrački ekipira za natjecanje u 3. HNL

Iako traje natjecateljska pauza odgovorni u NK „Rudar“ na čelu s predsjednikom Damirom Cilarom ne miruju. 3. HNL je na pragu, a za natjecanje u takvom kvalitetnom rangu iziskuje kvalitetu kako na igračkom tako i na organizacijskom planu.

Momentalno je u fokusu zbivanja igrački kadar. Prije svega treba istaknuti da je većina igrača ostala u klubu, što je jako veliki dobitak za klub. Rudar su za sada  napustili Roberto Skoliber i Boris Vurušić, dok su Nino Vuri i Nino Šprajc  prestali s aktivnim igranjem.

Što se pak novih imena tiče recimo za sada da ima nekoliko novih igrača. S obzirom na to da u novom rangu natjecanja prvi dio utakmice obavezno moraju igrati tri igrača mlađa od 21 godine klub je tu učinio značajni napor te su u klub došli mladi i kvalitetni igrači i to iz Nafte Lendava  Karlo Zrna i Kevin Nedeljko dok je iz ekipe Podturna pristigao Matija Antolović.

Dogovoreni su još neka nova imena, ali o tome ćemo idućih dana. Sigurno da su ekipi potrebni i neki iskusniji igrači pa je i u tom pogledu dosta učinjeno.

Dakle igračka križaljka se polako slaže trojka Cilar, Rajf i trener Škvorc  uvjereni su kako će Rudar u novu ligu startati s relativno mladom , ali kvalitetnom ekipom što će za mnoge biti iznenađenje.

(tekst i foto: zr)