Rudar se plasirao među 32 najbolje momčadi Hrvatskog nogometnog kupa

Na svojoj Šuderki Rudar je u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa  rezultatom 3:0 pobijedio vrlo čvrstu i neugodnu ekipu Tehnike iz Koprivnice, te se tako plasirao u prvo kolo Kupa među 32 najbolje ekipe u tom natjecanju.

U utakmici bez gledatelja na samom stadionu, ali načičkanih po bližoj okolici igrališta Rudar je zasluženo i dosta uvjerljivo izašao kao pobjednik ovog susreta.

Gosti su od samog početka dali do znanja da se neće tako lako predati  te su u prvih dvadesetak minuta bili aktivniji  i u tom periodu imali su i prigodu nakon  dobrog udarca  jednog od njihovih igrača, ali Mario Rajf dobro je intervenirao te je lopta završila na gredi poslije čega su domaćini raščistili ovu nezgodnu situaciju.

Do kraja poluvremena igrala se ravnopravna utakmica  bez nekih izrazitih prigoda te je poluvrijeme završilo bez zgoditaka.

Već u 46. minuti drugog dijela Rudar dolazi do vodstva od 1:0 kada Leo Mesarić dugom loptom upošljava Pataftu koji nakon male majstorije  loptu šalje u mrežu nemoćnog Vrhovca.

Gosti pokušavaju poravnati rezultat međutim Rudar čvrstom i racionalnom igrom drži utakmicu pod kontrolom.

U 65. minuti vidjeli smo povećanje vodstva Rudara na 2:0, nakon zaista lijep akcije i prodora mladog Vurušića koji povratnom loptom upošljava Pataftu, a ovaj je nesebično produžuje do Vinka koji je smireno šalje u mrežu gostiju.

Nakon toga gosti više nisu imali previše motiva za povoljnijim rezultatom, a Rudar preko Vurušića zabija još jedan zgoditak u 84. minuti za konačnih 3:0.

Recimo za kraj da je Rudar zasluženo  došao do pobjede, igrajući toliko dobro  koliko im je u ovoj utakmici trebalo.

Rudar će i u sljedećem 1. kolu Hrvatskog kupa i prema za sada neslužbenim informacijama u goste bi im trebao doći prvoligaš iz Koprivnice Slaven Belupo.

Hrvatski nogometni kup 20/21

RUDAR- NK TEHNIKA KOPRIVNICA   3:0(0:0)

Suci: Mario Zebec, Marko Stolnik, Miro Hantak, Ivan Slunjski delegat: Dražen Posavec  kontrolor suđenja: Branko Stipković

Strijelci: 1:0 46′ Patafta, 2:0 65′ Vinko, 3:0  84′ Vurušić

Gledatelja: 40

RUDAR: Rajf, Le. Mesarić ., D.Šoltić(80′ Radek), Patafta(90′ Lo. Mesarić), M. Zadravec, Zrna, Nedeljko(46′ Vurušić), Zeljko, Vinko, Skoliber(46′ A. Zadravec),Vaš pričuve: Kovač, Radek, Vurušić, A. Zadravec, Lo. Mesarić trener: Dražen Škvorc

TEHNIKA: Vrhovec, Emečić, Dodlek, Sabol, Busija, Radolović( 76′ Šantek), Cmrk, Kozjak(57′ Korenika), Lovković, Kuzminski, Hlevnjak(71′ Furjan) pričuve: Andrijanić, Korenika, Furjan, Šantek, Kušenić, Đuraj, Golubić trener: Ivan Vrban

(tekst i foto: zr)