Rudar s pobjedom i zgoditkom prednosti odlazi na uzvrat u Nedelišće u polufinalu Kupa MNS-a

Rudar je u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa MNS na domaćem terenu izvojevao pobjedu sa zgoditkom razlike 2:1, protiv vrlo dobre ekipe Nedelišća. Laporniki mogu i ne moraju biti zadovoljni. Imali su osam minuta prije kraja utakmice 2 zgoditka razlike, međutim nepotrebno su svojom neopreznošću  dozvolili gostima da iz kaznenog udarca  smanje rezultat na 2:1. Sama pobjeda kod tako ravnopravnih protivnika puno znači, pred  uzvratni susret u Nedelišću iduće srijede.

Prvi dio  tog susreta protekao je u ravnopravnoj igri, s time da su gosti u zadnjih dvadesetak minuta bili dominantniji, no bez pravih prigoda za postizanje zgoditka. Rezultatom 0:0 završilo je prvo poluvrijeme, gdje je jedino važno spomenuti da je u 25. minuti utakmice kod Rudara zbog ozljede igru napustio Luka Čalopa, a  zamijenio ga je Ivan Risonjić. U tom periodu  Rudar je imao par pokušaja odigravanja brze kontre, ali su lopte u realizaciji istih bile neprecizne, pa nikakvog efekta od toga nije bilo.

Očito da su savjeti i kritike trenera Vugrinca za vrijeme poluvremena koristile ekipi Rudara koja je puno bolje ušla u drugi dio, bila agresivnija te preuzela konce igre u svoje ruke. Pokušavao je Rudar u tom dijelu puno opasnije  napasti gol vrlo dobre ekipe Nedelišća, ali su se gosti uspješno branili.

Ipak u 70. minuti Filip Novak pravim eurogolom s nekih 25 metara dovodi Rudar u vodstvo od 1:0, na veliko zadovoljstvo domaćih navijača.

Rudar nakon toga ne posustaje već i dalje nastoji ugroziti gol gostujućeg vratara Kocijana. Takva igra i pristup donijeli su željeni rezultat već u 74. minuti. Tada Ivan Risonjić  prima loptu otprilike na istoj udaljenosti kao i Novak kod prvog zgoditka, namješta se i lijepim prizemnim udarcem dovodi Rudar u zasluženo vodstvo od 2:0.

Gosti nakon primljenog drugog zgoditka pokušavaju smanjiti rezultat i to im uspijeva u 82. minuti iz kaznenog udarca.  Loptu u domaćem kaznenom prostoru prima Međumurac, driblingom se pokušava osloboditi Levačića, koji uklizava, a Međumurac pada preko njegove noge te sudac Damir Klarić pokazuje na kazneni udarac. Dejan Slunjski iz njega smanjuje rezultat na 2:1, iako je Mario Rajf na vratima Rudara bio blizu obrane, lopta je bila na ruci, ali je otišla u mrežu.

Što reći na kraju. Rudar je zasluženo pobijedio, možda je pobjeda mogla biti izraženija, no Rudar nije imao ni dovoljno sportske sreće, kada odlično izveden slobodni udarac Ivana Risonjića u 88. minuti utakmice  završava na gredi, odakle se lopta odbija ispred same gol linije.

Svakako nas iduće srijede u Nedelišću očekuje zanimljiva i nadasve napeta utakmica no jedna i druga ekipa prije toga ovaj vikend moraju odraditi svoje prvenstvene obaveze.

½   Kupa Međimurja, Mursko Središće, igralište Šuderka , 18. 04. 2018. godine

RUDAR – NEDELIŠĆE 2:1 (0:0)

Suci: Damir Klarić, Davor Šupljika, Tomislav Čurila   delegat: Ivan Kovač

Strijelci: 1:0 70′ F. Novak, 2:0 74′ Risonjić, 2:1 82′ Slunjski (KU)

Gledatelja: 250

RUDAR: Rajf, Šardi, Vuri, Vurušić, A. Zadravec, F. Novak, M. Zadravec, M. Šoltić, Čalopa (25′ Risonjić), Goričanec (57′ Levačić), Radiković pričuve: Levačić, N. Šoltić. Risonjić, Đuran, D. Novak, D. Zadravec trener: Damir Vugrinec

NEDELIŠĆE: Kocijan, Pintarić, Levačić (46′ Vibovec), Brlenić, Martinović, Slunjski (90′ Marcijuš), Šimunić, Panić, Vizinger (57′ Međumurac), Mesarić, Pomper pričuve: Paman, Vibovec, Marcijuš, Vrček, Međumurac  trener: Zvonimir Panić

(tekst i foto Z. Rihtarec)