RUDAR RASTURIO LIDERA NA NJEGOVOM TERENU

Odličnu nogometnu prezentaciju pružili su nogometaši Rudara na gostovanju kod lidera   ekipe Međimurca  u Dunjkovcu -Pretetincu. Mirno , samouvjereno, strpljivo ušli su u utakmicu  postavivši se kao ekipa koja zna što hoće i zašto je došla na ovo teško gostovanje.

02

Furiozno od samog početka krenuli su „laporniki“ prema golu domaćina odmah im dajući do znanja da su došli kući nositi puni plijen. I takav pristup pokazao se dobar je već u 7.minuti nakon odličnog prodora i ubačaja  sa desne strane Novaka, a na drugoj stativi našao se danas odlični Radiković i pospremio loptu u mrežu domaćina za 0:1.

 

 03

Nisu se domaćini još ni pribrali od tog šoka , a slijedio je drugi kada Marko Šoltić sa nekih dvadesetak metara ne toliko jakim koliko odmjerenim udarcem šalje loptu u režu u donji lijevi kut domaćeg vratara. I to je već 0:2 u 11.minuti, itekako zasluženih. Utakmica se nastavlja tijekom prvog poluvremena dominacijom Rudara sa tek sporadičnim pokušajima domaćina koje zaustavlja  sigurna i čvrsta obrana Rudara.

04

U 40.minuti slijedi pravo nogometno remek djelo Daria Šoltića koji direktno iz kornera posprema loptu u suprotni kut vratara Črnka.  0:3 i sigurno vodstvo Rudara koje je već tada najavljivalo da bodovi odlaze u Mursko Središće. Tim rezultatom odlazi se na odmor  no maramo nažalost spomenuti i ozljedu mladog Šardija u 31.minuti  te njegov izlazak iz igre.

05

U drugo poluvrijeme Rudar ulazi  rasterećen te mirnom igrom ne dozvoljava domaćinu da  bude opasniji po njihov gol. Bilo je nekoliko  gužvi ispred vratara Rajfa, no to je obrana  Rudara na čelu s njim sigurno rješavala.

06

Domaćin postaje sve nervozniji, ali bilo je pitanje trenutka kada će Rudar iz  svojih opasnih protunapada postići još koji zgoditak. I dogodilo se to u 76.minuti kada domaći igrač neoprezno poslužuje Daria Šoltića. Dario to ne oprašta i postavlja konačni  rezultat 0:4.

 

07

Što reći. Ovo je Rudar kakvog bismo što češće željeli vidjeti . Bilo je jako puno dobrih i odličnih igrača Rudara na ovoj utakmici pa nećemo nikoga posebno izdvajati nego čestitke svima kao i stručnom vodstvu na čelu sa trenerom Nikolom Goričancom.

08

 

Već ove srijede  14.09.2016.godine Rudar očekuje novo teško iskušenje kada na svom terenu  u Kup utakmici MNS u trećem kolu ekipu Međimurja iz Čakovca. Utakmica se igra u 16,30 sati. Međimurje je apsolutni favorit u toj utakmici no dajmo se iznenaditi.

09

MEĐIMUREC – RUDAR    0:4 (0:3)

MŽNL ČK-VŽ                                                     11.09.2016.god. Dunjkovec

 

Igraklište : Hraščica                                                 gledatelja:  250

Službene osobe:  Nino Škrobar ,Ivica Felker ,Dražen Sukanec delegat: Mario Mavriček

Strijelci : 0:1 7.min Radiković 0:2 11.min.M.Šoltić  0:3 40.min D.Šoltić 0:4 76.min. D.Šoltić

10

MEĐIMURE:Črnko(46.Sutnjak) ,Conjar(Cimerman) ,Balić ,Vabec ,Katalenić ,Hrustek ,Piškor (Medved) , Kregar ,Treska,Mikić,Šrajbek (Novak) Pričuve: Sutnjak ,Cimerman ,Treska ,Marciuš ,Medved ,Novak trener: nema

RUDAR: Rajf ,Levačić Den. , Šardi (31.Mikulić) ,Vuri ,Vurušić ,Šoltić D.(85.Podgorelec) ,Novak(78.H.Knežević) ,N.Šoltić ,Radiković(66.Levačić D.) Horvat,M.Šoltić,pričuve:Končić,V.Knežević,Mikulić ,Dan.Levačić ,H.Knežević ,Podgorelec ,Balaž trener Nikola Goričanec  predstavnik kluba : Smiljan Liklin

(tekst i foto Z. Rihtarec)