RUDAR PROTIV MLADOSTI IZ PRELOGA OD PAKLA DO RAJA

                       NK “RUDAR” – NK “PRELOG ”   5 :3 (1:1)

 

RUDAR : M.Rajf ,S.Vurušić ( 62. Stojko ) , Šprajc , Vuri , B.Vurušić , Županec, Knežević (53.D.Šoltić) , F.Novak (68. Čalopa) N.Šoltić ,D.Novak , M.Šoltić

pričuve: R.Rajf, Radiković , Liklin, Stojko, Čalopa , Rihtarec

 

PRELOG: Piljak , Habuš , Sraka , Ivančić , Halić(Erdelji), Balent , Vlah , Vuk ,Hladnik,Mihoci(60 Mišić 75Hrešć) , Jambrović

pričuve : Erdelji , Hrešć , Mišić , Kavran

 

Strijelci : Rudar – Vurušić B. 11I 85 , N.Šoltić 73 i 89 , M.Šoltić 90+ 3

                 Prelog – Balent 5 i 48 min. Erdelji 52

 

Suci :Jalžabtić , Gregurina , Juriša , Molvarec delegat : Stipanić Željko

 

gledatelja : 150

 

Vrlo neobična utakmica odigrana je danas na igralištu Šuderka između Rudara i Preloga . Po skliskom i na pojedinim mjestima blatnjavom igralištu odigrana je vrlo živa i ne toliko kvalitetna koliko borbena utakmica. Cijelo vrijeme domaćin je imao inicijativu stvarajući šanse . U prvom poluvremenu izbrojali sedam vrlo izglednih prilika , ali su se domaći igrači takmičili tko će promašiti izgledniju.I kako to u nogometu biva prvu izgledniju priliku gosti iskorištavaju i nakon odlično izvedenog slobodnog udarca Balenta lopta odsjeda u gornjem desnom uglu domaćeg vratara.

No ubrzo Rudar izjednačuje efektnim zgoditkom petom B.Vurušića. Cijeli ostatak poluvremena  Rudar napada i promašuje svoje prilike te se rezultatom 1 : 1 odlazi na odmor.

Drugi dio susreta započinje opet iznenađenjem za Rudar jer jedan dosta čudan udarac Balenta u 48.min. završava  iza leđa vratara Rajfa. Pokušavaju  domaćini poravnati rezultat ali na blatnjavom terenu lopta zastaje u blatu ispred same crta vratiju Rudara, a Erdelji je brži od Rajfa i posprema loptu u mrežu u 52.minuti 1 :3.

Činilo se da nema pomoći domaćinima pa su neki navijači počeli napuštati stadion nesvjesni završnice koju propuštaju. Sve je počelo jedanaestercem u  73.min kada jedan od gostujućih igrača igra rukom u svom šesnaestercu, a siguran izvođač najstrože kazne bio N. Šoltić . Nastavlja se ofanziva domaćina i nakon jednog napada domaćina u 83.min. gostujući vratar igra rukom izvan kaznenog prostora i sprečava zgoditak te dobiva izravni crveni karton. Slobodni udarac izvodi D. Šoltić pogađa živi zid a nakon novog udarca M.Šoltića  B.Vurušić posprema loptu u mrežu  i rezultat je izjednačen na 3 :3 .To očito nije zadovoljilo apetite domaćina u zadnjim minutama te iznuđuju još jednu najstrožu kaznu nakon teškog prekršaja gostujućeg vratara na Stojku. Još jednom je siguran izvođač bio N.Šoltić u 89.minuti. I kad se mislilo da je tu kraj gosti propuštaju svoju najzreliju šansu u drugom dijelu u 90.minuti zahvaljujući dobroj intervenciji domaće obrane. U sudačkoj nadoknadi u 90 + 3 min.

 

M. Šoltić odličnim udarcem sa dvadesetak metara postavlja konačni rezultat  5 :3. Rudar je zasluženo pobijedio u današnjoj utakmici jer je puno bolja ekipa od Preloga no čini nam se da je do pobjede morao doći na puno lakši način. Bez obzira na to sve čestitke igračima Rudara  na pobjedi jer su iskazali vjeru u sebe kada  je već i većinu navijača napustila vjera u pozitivan rezultat. Ovo je bio samo dokaz da se nogomet igra svih 90 minuta , a ako je potrebno i duže. (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)

Izjava trenera Rudara Smiljana Liklina:

Utakmica sama po sebi prilično nervozna što se tiče naše strane. Povod nervozi bila je prošlotjedna poprilično solidna partija u Varaždinu unatoč porazu. Znali smo da moramo u toj domaćoj utakmici postići rezultat koji bi nam vratio samopouzdanje odnosno pobijedu, no na našu žalost nije sve krenulo po planu. U prvom poluvremenu nismo imale sreće unatoč našoj dominaciji. Nastavak utakmice donio nam je šok ili dvadesetak minuta mrtvog hoda,no sa izmjenama uspjeli smo ponovno nametnuti našu igru i preokrenuti rezultat u našu sveukupnu pobjedu. Ovom prilikom napomenuo bih da se naša pobjeda ne umanjuje zbog isključenja njihovog vratara,već isključivo zbog naše želje i zalaganja za pobjedom. Hvala svim našim navijačima i molim Vas da nas u što većem broju podržite u posljednjoj domaćoj utakmici u sadašnjoj 3HNL Sjever protiv ekipe Virovitice u subotu 24.05.2014 u 17 sati.