RUDAR PREOKRETOM OSVOJIO NOVA 3 BODA

U 17.kolu MŽNL ČK-VŽ Rudar je na svojoj Šuderki došao do zaslužena tri boda u srazu sa susjedom na ljestvici ekipom Zelengaja. Po dosta vjetrovitom vremenu pred oko 200 gledatelja Rudarovci  su dosta odlučno krenuli u susret i od prve minute preuzeli inicijativu u  igri . Gosti više orijentirani na obranu u očekivanju pogreške domaćina i brzog protunapada. Igrači Rudara cijelo vrijeme težili su postizanju čim bržeg zgoditka  u želji osvajanja prvih domaćih proljetnih bodova.

U 28.minuti kod Rudara ozljedio se V.Knežević te ga je zamijenio F.Novak. Rudar je i dalje zadržao inicijativu, ali do zgoditka nije došao. Desilo se upravo suprotno. Gosti nakon jedne pogreške M.Šoltića u 31.minuti dolaze do lopte te se njihov igrač sjurio sam prema vrataru Rajfu koji ga po procjeni suca Budena ruši u 16 metara te pokazuje na  bijelu točku. Rajf prvo brani udarac   sa 11 metara Soldateka i kratko odbija loptu koja ponovo dolazi do Soldateka  koji je  ipak nakon drugog pokušaja ugurao loptu u mrežu za vodstvo gostiju od 0:1.

 

Taj zgoditak nije demoralizirao  igrače Rudara koji i dalje drže loptu, stvaraju prilike, ali su i neefikasni. Tako je sve do 39. minute kada nakon odlične akcije A.Horvata i odličnog podvaljivanja lopte do B.Vurušića te odličnog odmjerenog udarca sa vrha 16.metara Vurušića Rudara poravnava na 1:1. To je bio konačan rezultat prvog dijela utakmice.

I u drugom dijelu Rudar je bolji takmac , no teško dolazi do zgoditka iako stvara prilike.

U 69.minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca M.Šoltića , M.Žitnjak udarcem glavom posprema loptu u mrežu svog vratar Bešenića. Tako Rudar dolazi do apsolutno zasluženog vodstva od 2:1, što je pokazalo se bio i konačan rezultat utakmice.

Ono što posebno treba naglasiti je fer i korektna utakmica obiju ekipa , pa tako sudac Buden i nije imao pretežak zadatak na ovoj utakmici. Odsudio je uglavnom korektno , osim što je imao malo problema u procjeni prekršaja, a sam udarac sa 11.metara spada u domenu slobodnog sudačkog uvjerenja.

U slijedećem 18.kolu Rudar 18.03.2017.godine (subota) gostuje kod ekipe Mladosti iz Preloga. Utakmica se igra u 15,00 sati.

  RUDAR-ZELENGAJ    2:1 (1:1)

 

MŽNL ČK-VŽ    Igralište Šuderka                                  M.Središće

 

 

Službene osobe: Denis Buden (sudac) Vladimir Kapeš(1.pomoćni) Nikola  Pintarić (2.pomoćni)

 

Delegat : Josip Lesjak (Mačkovec)

Strijelci: 0:1 31.min.Soldatek(KU) 1:1 39.min Vurušić 2:1 69.min Žitnjak (AG)

Gledatelja: 200

RUDAR:Rajf,Den.Levačić ,Šardi,Vuri,Vurušić,Dan.Levačić(88.Čalopa),Knežević (28.F.Novak),N.Šoltić(65.Goričanec),Radiković,Horvat,M.Šoltić

pričuve:Stojko(pv),F.Novak,Goričanec,D.Novak,Čalopa, trener:Nikola Goričanec

ZELENGAJ: Bešenić,Hudoletnjak,Novoselec,Martinez,Mihalić,Žitnjak,Horvat,

Mlakar,Vrbanić(46.Đunđek),Vrček(46.Prnjak),Soldatek(81.Šelek)

pričuve: Vrbanić,Đunđek,Šelek,Prnjak,Ismajlovski, trener: nema

(Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)