Rudar preokretom do pobjede protiv ekipe Tehničara iz Cvetkovca

RUDAR – TEHNIČAR 3:2(0:2)

I u drugoj pripremnoj utakmici Rudar je došao do pobjede i to rezultatom 3:2 protiv ekipe Tehničara. Istina puno teže nego je to bilo u prvoj protiv Venere, ali za to su postojali i objektivni razlozi.
Prvo ovaj put za protivnika su imali jako dobru ekipu Tehničara iz Cvetkovca, koja bi sigurno puno toga imala za reći i u 3.NL Sjever da se u njoj natječe. Druga stvar je što je Rudar u ovu utakmicu ušao bez sedam igrača iz prve postave(Šardi, Vaš, Zeljko, Radiković, Ratajec, Martinjaš. K. Nedeljko), ali su zato prigodu dobili mlađi igrači koji su je u velikoj mjeri iskoristili.
Što se tiče same utakmice gosti su bili ti kojima je apsolutno pripalo prvo poluvrijeme kada su i postigli dva zgoditka i to preko Mileka za 0:1 u 23. minuti, i za 0:2 u 39. minuti preko Štitara.


Rudar je u tom dijelu samo jednom ozbiljnije ugrozio gol gostiju i to u 43. minuti kada David Jurak pogađa stativu.
Tako gosti apsolutno zasluženo odlaze na odmor sa sigurnim 0:2 vodstvom.
U drugom dijelu utakmice bolja je bila ekipa Rudara koja samo u desetak minuta preokreće utakmicu u svoju korist.
Prvo u 66. minuti Luka Liklin smanjuje rezultat na 1:2 kada iz blizine iz jedne lijepe akcije po lijevoj strani ubacuje loptu u mrežu.
U 70. minuti sudac Dumančić dosuđuje kazneni udarac za Rudar, kada Patrik Nedeljko bježi obrani Tehničara, a u kaznenom prostoru ruši ga gostujući igrač.
Siguran realizator istog i poravnanja na 2:2 bio je još jednom Luka Liklin.


Do vodstva Rudar dolazi u 76. minuti kada Matej Roginić krade jednu loptu gostujućoj obrani i postiže zgoditak za konačan rezultat i pobjedu Rudara od 3:2.
I na ovoj utakmici okupio se lijep broj gledatelja što pokazuje da su se gledatelje zaželjeli nogometa koji ni ovaj put nije razočarao jer su vidjeli jednu solidnu utakmicu opet s dosta zgoditaka.


RUDAR: Kodba, P.Nedeljko, Antolović, Novak, Roginić, Jurak, Rihtarec, Vinko, I.Liklin, Mendelski, L.Liklin još su igrali R.Debelec, F. Debelec, Kolman, Sakač, Zadravec trener: Damir Lepen-Jurak
TEHNIČAR: Markušić, Bošnjak, Brcković, Vuković, Belovari, Hudak, Štritar, Milek, Krancbindek, Dlesk, Radotović još su igrali: Lovrić, Mesarić., Sović, Lisjak, Balaško trener: Kruno Lovrek
Sudac: Marijan Dumančić
Strijelci: 0:1 23′ Milek, 0:2 39′ Štritar, 1:2 66′ L. Liklin, 2:2 70′ L. Liklin (KU) 3:2 76′ Roginić
(tekst i foto: zr)