RUDAR POSRAMIO MEĐIMURJE ! (tekst Zlatko Rihtarec, foto Rajko Tomanić)

Lijepo je danas bilo biti Rudarovac na stadionu Mladosti u Čakovcu. Došli su dečki iz Središća u Čakovec unaprijed otpisani od mnogih i prema njima bilo je samo pitanje koliko će im komada uvaliti Međimurje .No igrači nisu tako mislili i svjesni svojega umijeća nisu se dali impresionirati. Skupo je koštalo domaćina podcjenjivanje ekipe Rudara.

 

Zelena furija krenula je od prvog trenutka pa već u 38 sekundi utakmice, poslije odlične akcije i prodora Novaka F. po desnoj  strani i odličnog ubacivanja, Šoltić Marko sa oko 5-6 metara naprosto zakucava loptu u mrežu domaćeg vratara. Još se domaćini pošteno nisu snašli, a Rudar nastavlja sa  svojom ofenzivom te nakon još jednog ubačaja Novak F. lopta je kratko izbijena do Šoltić Daria koji je snažnim udarcem posprema u mrežu u 10.minuti utakmice.

 

Domaćin pokušava kroz sredinu ovladati igrom no brzim kontrama i presingom na njihove igrače Rudar stvara opasne situacije pred domaćim vratarom. U 13.minuti 0:3 i domaćini su naprosto na koljenima nesvjesni što im se to događa,Prekrasnom akcijom Rudar povećava vodstvo, a strijelac trećeg zgoditka opet je bio Šoltić D.

 

Tada kao da su Rudarovci malo stali i Međimurje pojačava pritisak i nakon nekoliko kornera i neopreznosti odbrane Rudara, Kokot ostaje sam na drugoj  stativi i smanjuje rezultat na 1:3. Igrala se 20. minuta utakmice.

Ni to nije omelo igrače Rudara koji i dalje igraju jako dobro te se ne predaju nego napadaju gol domaćina. Vrlo brzo nakon lijepog prodora Novak Filipa, danas po nama najboljeg igrača Rudara,iako čestitke  i svim ostalima, i  ubacivanja u šesnaesterac domaćina, odlično se ispred domaćeg igrača snalazi Vurušić Boris i povećava vodstvo na 1:4 ,a još se nije igralo ni pola sata. Bila je 28.minuta utakmice.

 

Pokušao je Rudar tim rezultatom otići na odmor i malo smiriti igru, ali u tom trenutku nije bilo igrača koji bi stao na loptu i pokušao to učiniti. Taj svoj pritisak prema golu gostiju koristi domaćin i u 38 minuti  nakon što  ga nitko ne ometa u zoni udarca, Dodlek  prizemnim udarcem pogađa desni kut nemoćnog vratara Rajfa. Rezultatom 2:4 odlazi se na odmor. Treba istaći da su igrači Rudara odigrali fenomenalno prvo poluvrijeme kojeg se ne bi posramili niti neki naši prvoligaši.

 

Opravdan je bio strah kod navijača Rudara s obzirom da su znali da se igra protiv  takoreći profesionalne ekipe koja je kondicijski jako spremna i koliko smo saznali trenira  dva puta dnevno. Naši dečki koji su svi zaposleni i rade  norrmalno, tako nešto si ne mogu priuštiti, a treba istaći da su mnogi od njih i danas radili, a neki će i sutra ujutro.

Držala se ekipa Rudara u prvih petnaest minuta nastavka, čak postigla zgoditak koji je poništen zbog zaleđa, mislimo sasvim neopravdano. Šteta, ali sudačka je ona koja vrijedi.Taj pritisak domaćina u drugom poluvremenu u 58.minuti koristi Kuzmić i udarcem glavom smanjuje vodstvo gostiju na 3:4.

U 66,min. dogodio se jedan ozbiljan prekršaj domaćeg igrača sa br,21 Puclina, koji bez lopte laktom u lice udara Šoltić Marka i sasvim opravdano dobiva crveni karton.

No  ni igrač više  nije donio prednost Rudarovcima s obzirom da u jedinom elementu u kojem su bolji od njih ,a to je tjelesna izdržljivost, igrači Međimurja i dalje dominiraju igrom.

I kad smo se već polako svi nadali da će se dogoditi  veliko iznenađenje, nakon zaista velike sreće i proklizavanja dva igrača Rudara, lopta opet dolazi do usamljenog Kokota, koji postavlja konačan rezultat  u 87.minuti  na 4:4.

  Što reći na kraju kada se prisustvuje utakmici sa osam zgoditaka ? 

Jednostavno  je jasno zašto toliko puno ljudi voli nogomet ,danas ih je na stadionu Mladosti bilo oko 300 i  moramo reći da je opet velika većina bila Središćanaca. Pokazali koliko vole svoj klub i koliko ih čine sretnim ovi prelijepi rezultati u zadnjih nekoliko godina. 

Konačni rezultat utakmice je možda i najrealniji, ali kad vodiš sa 3:0 i 4:1, ostaje mali žal  za pobjedom  pa makar se igralo protiv apsolutnog favorita kao što je danas bilo Međimurje, pa još i na njegovom terenu.

Ekipa Muralista čestita svim igračima,treneru Srši i tajniku Smiljanu Liklinu, koji nosi momentalno najteži teret kluba, na lijepom rezultatu ,igri i borbenosti.

Rudarovci    S R E T N O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nakon utakmice zatražili smo izjavu od trenera Srše: Zasluženo smo osvojili bod iako ostaje mala tuga za preostala dva. Naučili smo nešto u prvoj utakmici u Ludbregu pa smo se postavili obrambeno, čekajući brzu kontru s obzirom na kvalitetu igrača koje imamo. Istina primili smo četiri gola, bilo je nekih pogrešaka u odbrani, ali i nesreće kao kod četvrtog gola. Zabiti na gostovanju kod tako jakog protivnika četiri gola u svakom slučaju je uspjeh. Čestitke igračima i navijačimana još jednom dokazu kako vole svoj klub.

 

Iduće subote dočekujemo vrlo jaku ekipu Croatie iz Grabrovnice koja je prošle sezone bila u samom vrhu treće lige. No mi ćemo učiniti sve da obradujemo naše vjerne navijače.