Rudar-Polet u Hlapičini i Podturen-Plavi u Peklenici sudionici današnjih finala

Jučer u subotu 21.07.2018. godine u Hlapičini i Peklenici odigrane su utakmice prvog dana tradicionalnih nogometnih turnira.

U Hlapičini u prvoj utakmici Polet iz Svetog Martina na Muri bio je bolji od domaćina Mure sa visokih 7:2 te se tako plasirao u  finale.

U drugoj utakmici sastali su se Bratstvo iz Jurovca te Rudar iz Murskog Središća. U lijepoj i zanimljivoj utakmici Bratstvo iz Jurovca prvi dio utakmice zacršilo je u svoju korist od 2:1, no u drugom dijelu do izražaja je došla ipak veća kvaliteta Rudara kao i  veća širina klupe Rudara te je konačnim rezultatom 3:4 Rudar ušao u finale turnira.

Raspored nedjeljnih utakmica:

16,00 sati  Bratstvo Jurovec – Mura utakmica za 3. mjesto

18,00 sati  Rudar – Polet  finale

U Peklenici su se također odigravale  vrlo zanimljive utakmice pa je tako domaćin Plavi iz Peklenice u prvoj utakmici rezultatom od 1:0 bio bolji od  ekipe Radničkog iz Peklenice, dok je Podturen bio uvjerljiv protiv Sokola s 3:0

U nedjelju se sastaju:

16,00 sati Sokol Vratišinec – Radanički Gardinovec,  utakmica za 3. mjesto

18,00 sati Podturen – Plavi Peklenica, finale

Recimo još to da je na oba turnira specijalitet vol na ražnju nestao u vrlo ranim satima što znači da su organizatori još jednom odlično pogodili s tom delicijom, no zato su u kasnijim satima tu bili odlični languši hlapičinskih i pekleničkih žena te nitko kući nije otišao gladan i žedan, a tu je još bila i odlična živa glazba.

Sigurno da će i današnji dan biti dobro posjećen jer igraju se lijepe i kvalitetne utakmice, a organizatori su se pobrinuli da on u najmanju ruku bude kao jučerašnji.

Ovaj turnir poslužio je predsjednicima Rudar Damiru Cilaru i Poleta Miroslavu Novinšćaku da u ugodnom druženju i razgovoru pročavrljaju o događajima koji ih očekuju na početku nove natjecateljske sezone u 4. međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin.

(tekst i foto  Zlatko Rihtarec)