Rudar pobjedom nad Poletom izborio četvrtfinale međimurskog Kupa i sraz s ekipom Međimurja iz Čakovca

NK “POLET”  –  NK “RUDAR”   2:3(1:2)

Suci: Igor Križarić, Borut Križarić, Ivan Žganec, delegat: Vlado Sokač

Gledatelja: 300

Strijelci: 0:1 18′ Patatfta 1:1 35′ Šegović 1:2 38′ F. Škvorc 1:3 F. Škvorc 2:3 86′ Medved

POLET: Jambres, Filipović(46′ Ramić), D. Škvorc, Mezga( 35′ Cimerman), Hozjan, Barat, Horvat, Medved, Šarić(26′ Šegović), Krištofić, Mihalić pričuve: Horvat, Cimerman, Ramić, Dodlek, Šegović trener: Matija Kristić

RUDAR: Rajf, Škvorc,(88′ Kovač), Šardi. Le. Mesarić, M. Šoltić, Patafta, M. Zadravec, D, Šoltić(53′ Vaš), Zeljko, Vinko, Skoliber(76′ Vurušić) pričuve: Kovač, Radek. Vurušić, Lo. Mesarić, Zrna, Vaš trener: Dražen Škvorc

Još jednu tešku utakmicu u nizu odigrali su NK „Polet“ i NK „Rudar“ ovoga puta u osmini finala međimurskog Kupa.

Nakon što je u subotu Rudar slavio u prvenstvenoj utakmici 3. HNL Sjever s 1:2, isto to je ponovio , ali rezultatom 2:3 i tako se plasirao u četvrtfinale  Kupa gdje ga očekuje najbolja međimurska ekipa NK „Međimurje“. Rudar je zasluženo došao do nove pobjede protiv ekipe Poleta iako su domaćini  prvi bili ti koji su mogli povest. Naime u 3. minuti vrlo dobri sudac Igor Križarić svira kazneni udarac za polet kada lopta u ruku pogađa  Damira Zeljka.

Kazneni udarac izveo je Tomislav Medved no odlični Mario Rajf čita i brani njegov udarac .

Vrlo brzo već u 19. minuti  Rudar kažnjava taj promašaj i nakon lijepog ubačaja Evalda Vinka, Nino Patafta udarcem glavom dovodi Rudar u vodstvo od 0:1. Imao je Rudar prigodu za povećanje vodstva no nakon dobrog ubačaja M. Šoltića, Skoliber nije precizan.

Domaćini poravnavaju rezultat u 34. minuti nakon ubačaja iz kuta Igor Šegović lijepim udarcem glavom poravnava rezultat na 1:1.

No „laporniki“ ne posustaju  i u 38. minuti ponovo dolaze u vodstvo  zgoditkom Filipa Škvorca, nakon loše intervencije uže domaće obrane i vratara Jambresa. Bilo je to 1:2 i apsolutno zasluženo vodstvo Rudara u prvom dijelu utakmice te se s tim rezultatom odlazi na odmor. Već nakon desetak minuta igre u drugom dijelu Rudar povećava  svoje vodstvo novim zgoditkom Filipa Škvorca na 1:3 i time još više smanjuje nade domaćina u povoljan rezultat.

Imao je Rudar još dvije lijepe prigode za povećanje vodstva no nažalost po njih nije bilo dovoljno efikasnosti i koncentracije u završnici.

Polet čini sve što je u njihovoj moći da smanji vodstvo Rudara i to uspijeva u 86. minuti preko Tomislava Medveda za konačnih 2:3.

Recimo da je u tim zadnjim minutama isključen na intervenciju pomoćnog suca Žganca  kapetan i vratar Rudara Rajf, pa je domaćin zadnji dio utakmice kao i nadoknadu od 5 minuta odigrao s igračem više, ali bez nekog rezultata.

Evo i parova četvrtfinala Kupa:

Igra se u proljeće 2021:
NK Sloga Čakovec – NK Međimurec (Dunjkovec-Pretetinec)
NK Galeb Oporovec– NK Mladost Komet (Prelog)
NK Draškovec-Geothermae – NK Nedelišće
NK Rudar MS – NK Međimurje

Recimo da Rudar već u subotu u sklopu 10. kola 3. HNL Sjever dočekuje na svom terenu ekipu Tehničara iz Cvetkovca.

((tekst i foto: zr)