RUDAR POBIJEDIO POLET U VELIKOM MEĐIMURSKOM DERBIJU TREĆE LIGE

                                           NK “POLET” –  NK “RUDAR”

                                                        0     :     1   (0:1)

                                                       Gledatelja :800

U međimurskom derbiju 3.HNL-sjever između NK “Poleta ” i NK “Rudara”  zaslužena pobjeda gostiju koja je na kraju mogla biti izražena i većim rezultatom.
U atmosferi  punoj naboja i nervoze , ali koja uvijek prati međusobne susrete vidjeli smo ne baš previše kvalitetan nogomet . Umjesto kvalitete, igra je bila prepuna trke i želje obiju ekipa za pobjedom, pa se u žaru borbe nekad znalo malo i pretjerati.

Kako je trener Rudara  J.Filipan morao utakmicu pratiti iz gledališta na klupi se opet našao kao i u Kotoribi Rudarova katica za sve Smiljan Liklin, a kad je on na klupi izgleda za Rudar zime nema.

Utakmica je započela u žestokom tempu pa prvu pravu šansu stvaraju domaćini, ali N.Radiković  je ne uspijeva realizirati. U 10.min Rudar uzvraća preko D.Šoltićal, no ni njegove nišanske sprave nisu bile najbolje namještene. Sve do 17 min. igra se na sredini terena kada  za ekipu Rudara slobodan udarac negdje sa oko 30 m. izvodi  M.Zadravec , a lopta po skliskoj i mokroj travi vara domaćeg vratara  I.Đurkina i na izneneđenje kroz noge mu odsjeda u mreži. Vodstvo od  0 : 1 još je više osokolilo igrače Rudara koji preuzimaju inicijativu i stvaraju dvije vrlo izgledne prilike za zgoditak. No kod obiju, dvije izvanredne obrane Đurkina, koji brani vrlo opasne udarce prvo M.Županca nakon kornera, a zatim udarac D.Šoltića u poziciji jedan na jedan. Još jednu šansu propušta  U.Stojko  kada je učinio potez više te su ga domaći igrači uspjeli izblokirati.

Bilježimo i odličan udarac domaćeg igrača K.Goričanca  u 40. Min, no lopta na sreću R.Rajfa odlazi pored njegovih vratiju. Prvo poluvrijeme zasluženo dobiva Rudar jer je bio opasnija ekipa tijekom prvih 45 minuta.

I drugo poluvrijeme Rudar započinje napadima pa tako u 47. min M.Šoltić  sa oko 18 .metara puca

pored gola.
Igra se odvija uglavnom na sredini terena sa dosta netočnih dodavanja sa jedne i druge stane čemu je očiti krivac i sklizak i mokar teren.

U 58.min sudac M.Stanić dodjeljuje crveni karton igraču Rudara N.Šprajcu zbog navodnog udaranja protivničkog igrača bez lopte. Vrlo zanimljivo bi bilo vidjeti snimku tog duela s obzirom da se Šprajc kune da nije dirao A.Goričanca.

Sa igračem više Polet preuzima inicijativu , ali bez nekog vidnijeg rezultata. U 61. minuti domaćin ima odličnu priliku nakon kornera , ali udarac glavom odlično zaustavlja Rudarov vratar R.Rajf.

U 73. minuti još jedna šansa za Rudar.  Nakon slobodnog udarca sa strane, udarac glavom D.Novaka završava iznad vratnice.

I zadnju veoma izglednu priliku na utakmici propušta domaći igrač N .Radiković  čiji udarac iskosa sa nekih osam metara odlazi pored lijeve vratnice Rudarovog gola. Do kraja utakmice domaćin pokušava postići izjednačujući zgoditak, no bez uspjeha , a Rudar pokušava brzim kontrama ugroziti gol domaćina. U takvoj jednoj situaciji da se sudac držao kriterija vjerojatno bi B.Hren

bio kažnjen crvenim kartonom kao posljednji igrač nakon prekršaja nad B.Vurušićem.

Jedio što je još vrijedno spomena je drugi žuti karton za M.Turka nakon neopreznog starta na vrataru Rajfu.

SASTAVI:

NK “POLET” : Đurkin , Karlovčec ,Begović ,Hren , Sobočan , Radiković , Barat , Cvetković ,

                            Goričanec K. , Turk Škvorc     / Novak , Horvat , Goričanec A., Zadravec ,

                            Vinko , Čurin /    trener : Škvorc Dražen

 

NK “RUDAR” :R.Rajf , Šprajc ,Vurušić B. , Županec , Šoltić D. , Novak F. , Zadravec ,

                           Stojko , Šoltić N. , Novak D., Šoltić M.   /Pavlović, Vurušić S., Radiković ,

                           Jezernik , Vuri , Podgorelec , Čalopa  trener  nema

                           predstavnik kluba : Smiljan Liklin

 

SUCI     :  Stanić (Koprivnica)  Grujić (Virovitica) Šantić (Virovitica) Molvarec (Ferdinandovac)       DELEGAT:  Bradvica  (Bjelovar)

 

Slijedeću utakmicu Rudar igra na svom stadionu Šuderka sa ekipom Podravca iz Virja u subotu 12.04 u 16 sati. (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)