Rudar po bodove nakon ispadanja u kupu, Sokolu pobjeda neophodna, gradski derbi u Hlapičini

Četvrta nogometna liga Čakovec – Varaždin

Rudar nakon dva bolna poraza u posljednja dva susreta s ekipom Plitvice i Nedelišća u kupu, ovaj vikend vraća se prvenstvenom natjecanju. U subotu 28. 04. u 17,00 sati na Šuderku dolazi ekipa Slobode iz Slakovca, koja se nalazi u nezavidnom položaju na ljestvici te će sigurno uprijeti sve snage kako bi došla do bodova s uzdrmanim Rudarom. Da bi za Rudar nesreća bila još veća ozlijedio se i Boris Vurušić pa se tako bolnica u Rudaru povećala za još jednog člana. Sigurno je da će se ovaj put trener Vugrinec morati osloniti i na mlađe snage koje u svom juniorskom natjecanju pružaju odlične partije.

Utakmicu u subotu sudit će sudačka trojka u sastavu Dario Srnec, Rudolf Čižmešija i Dražen Sukanec. Delegat utakmice je Stjepan Perko.

Prva međimurska liga

Sokol opet na svom terenu igra jednu od kvalifikacijskih utakmica za ostanak u ligi. U nedjelju 29. 04. u 17,00 na igralištu u Vratišincu dočekuju još jednog kandidata u borbi za ostanak Slogu iz Štrigove. Bodovi u takvom srazu vrijede duplo, pa  ništa osim pobjede ovog puta ne dolazi u obzir.

Utakmicu u Vratišincu sude Nino Škrobar, Dominik Mihoci i Željko Novak. Delegat je Vlado Sokač.

Druga međimurska liga Skupina „B

U 24. kolu očekuje nas u Hlapičini gradski derbi između lidera na ljestvici Mure i Hajduka iz Štrukovca.

Mura u dvoboj ulazi nakon neugodnog poraza u M. Mihaljevcu, sa željom da se iskupi pred svojim gledateljima i tako nastavi pobjednički niz za vrh ljestvice. Što se pak Hajduka tiče oni nakon pobjede u derbiju začelja s D. Koncovčakom bez ikakvog opterećenja ulaze u ovu utakmicu. Iako je Mura apsolutni favorit u ovoj utakmici, teško je predvidjeti što će se događati, jer baš takvi derbiji donose veliku neizvjesnost.

Utakmicu u nedjelju 29. 04. u 17,00 sati na SRC-u u Hlapičini sude Zdravko Toplišnjak, Zoran Novak i Nino Grgić. Delegat je Stjepan Talan.

Plavi iz Peklenice nakon pobjede i dobre igre s dva zgoditka Krunoslava Erdelje na gostovanju u Mačkovcu, prema riječima njihova predstavnika Nenada Novaka opet izgledaju kao prava ekipa. Ovaj vikend imaju prigodu to pokazati i pred svojim gledateljima u srazu s visoko rangiranom ekipom Trnovca.

Utakmica se igra u nedjelju 29. 04. u 17,00 sati, a sude je Jadran Kukovec, Toni Fažon i Danijel Kočila, dok je delegat  Mladen Puklavec.

Još jedna lijepa u napeta utakmica igra se 28. 04. u subotu u  17,00 sati u D. Koncovčaku gdje se istoimena ekipa sastaje sa  jednim od kandidata za sam vrh ekipom Bratstva iz Jurovca.

Utakmicu sude  Casimir Rodrigue, Filip Aldić i Dragan Hrustek dok je delegat Antun Mesarić.

Treća međimurska liga

Torpedo iz Križovca ovaj put trebao bi s ekipom Paraga doći do nova tri boda.  Utakmicu koja se igra u nedjelju 29. 04. u 17,00 sati u Križovcu sudi Damir Mesarić, a delegat je Mladen Brezovački.

U Žiškovcu se sastaju domaći Dinamo i Mladost iz Selnice. Utakmica se igra u nedjelju 29.04. u 17,00, a sude Nikola Graf, Bruno Grabar dok je delegat Davor Drvenkar.

(tekst Z. Rihtarec, foto: arhiva Muralista, ZR)