RUDAR OSRAMOĆEN U PALINOVCU

Sa velikom željom za prolaskom u četvrtfinale Kupa Međimurja uputio se danas središćanski trećeligaš u goste prošlogodišnjem finalisti Mladosti iz Palinovca. Mladost se natječe u Prvoj međimurskoj ligi i poznata je kao veoma snažna i jaka domaćinska ekipa. Zbog svega toga trener  Srša nam je još u subotu najavio da će nastupiti u najjačem mogućem sastavu jer mora se proći u čevtrtfinale zbog samog rejtinga u Kupu da bi se izbjeglo stalno igranje u prvim kolima. 

Sve je ostalo samo na željama jer ovako sramotan i neozbiljan pristup igri od ekipe Rudara već dugo  nismo vidjeli. Bili su nadigrani u svim elementima nogometne igre počevši od trke, želje za rezultatom i ono što nas je najviše pogodilo bila je želja za samoisticanjem, a ne ambicija za uspjeh kluba. Rudar je ekipa sa puno sjajnih igrača, ali tako dugo dok ne shvate da je nogomet igra kolektiva te da u svaku utakmicu treba unijeti cijelog sebe neće biti dobro. U subotu smo zamjerili ekipi Bjelovara što je u utakmicu sa Rudarom ušla podcjenivački, a danas su igrači Rudara djelovali još puno gore od njih i to im se osvetilo na najgori način.

A sada  kratko o utakmici. Domaćin je na brzinu već u dvadesetak minuta poveo sa 3:0 zahvaljujući indolentnosti i dekoncentriranosti odbrane Rudara. Pred kraj smanjuje se rezultat iz jedanaesterca preko Šoltić D. i to je bilo sve što je Rudar učinio u današnjoj utakmici.

U nastavku domaćin se razgoropadio do kraja i sa još tri gola kaznio indolentnu i neborbenu ekipu Rudara. Tako je konačan rezultat utakmice bio 6:1 (3;1)

 

Neće biti toliko bolan ovaj rezultat ako su se izvukle neke pouke počevši od trenera pa do samih igrača. Normalno da publika Rudara nije zakazala, oni su opet bili tu i šteta što su im igrači to vratili na takav način.  (tekst i foto Zlatko Rihtarec)