Rudar organiziranom i discipliniranom igrom do velikog boda protiv Varteksa

S teškog gostovanja iz Sračinca u srazu s ekipom Varteksa iz Varaždina Rudar se  vraća s više nego zasluženo osvojenim bodom.  U veoma borbenoj, ali fer i korektnoj utakmici  vidjeli smo puno  duela, trke i lijepih akcija te dosta udaraca prema vratima jedne i druge ekipe.

Varteks je imao veći posjed lopte tijekom cijele utakmice, ali je dobro posložena ekipa Rudara tomu odlično parirala, te kroz jako opasne i brze kontranapade  ugrožavala gol domaćeg vratara Domjana.

Recimo i to da je nakon više od mjesec dana na vrata Rudara ponovo stao prvi vratar Rajf, iako još nedovoljno oporavljen od ozljede, te svoj vratarski posao odradio vrhunski.

U 15. minuti  Rudar je izveo brzu kontru, Skoliber se poigrao u šesnaestercu domaćih s njihovim braničima, vratio odličnu povratnu loptu na Matiju Petaka koji puca prema domaćim vratima, lopta prema golu zahvaća nekog od igrača, mijenja smjer i ulazi u mrežu, tako da su svi napori domaćeg vratara bili neuspješni. Bilo je to zasluženih 0:1.

Šteta što Rudar nije uspio zadržati vodstvo nešto duže pa tako još dodatno učiniti domaću ekipu nervoznijom.

Naime u 19. minuti dolazi do poravnanja.  Domaći izvode udarac iz kuta na vrh šesnaest metara, loptu pokušava izbiti Radiković, ali ga u tome naskokom na leđa sputava jedan od domaćih igrača, te odlično spušta loptu  na udarac Nježiću koji fenomenalno pogađa vrata Rajfa, koji je nemoćan i rezultat se poravnava na 1:1, što je ujedno i konačan rezultat prvog dijela. Mnogi od Rudarovih navijača smatraju da je kod te situacije učinjen prekršaj na G. Radikoviću, no sudac Škrobar koji je bio blizu samog događaja nije isto tako mislio, te je mirno pokazao na centar.

Drugi dio utakmice protekao je u veoma dobroj igri možda malo nervoznoj, ali bez nekih posebnih incidentnih situacija, osim jedne, koju je vrlo brzo smirio sudac Škrobar, zasluženo podijelivši žute kartone na obje strane.

Moramo reći da već dugo nismo vidjeli ekipu Rudara odigrati tako discipliniranu i organiziranu utakmicu, pa je  to jako dobra najava za nadolazeći susjedski derbi na ljestvici protiv ekipe Mladosti Kometa iz Preloga.

Malo su tužni bili igrači Varteksa nakon izgubljena dva boda, s obzirom na to da im je sad Polet iz Svetog Martin na Muri nakon domaće pobjede nad Nedeljancem pobjegao na velika tri boda prednosti u borbi za prvaka.

Do kraja su ostala još četiri kola, a prema rasporedu čini se da ovi bodovi mogu biti odlučujući u borbi za sam naslov.

Četvrta nogometna liga Čakovec Varaždin, Sračinec, 18. 05. 2019. 26. kolo

VARTEKS – RUDAR  1:1 (1:1)

Suci: Nino Škrobar, Vjeran Tuksar, Matej Mesarić

Delegat: Dejan Peček

Strijelci: 0:1 15′ Petak, 1:1 19′ Nježić

Gledatelja:  250

VARTEKS: L. Domjan, Radić, Karić, Kuhar, Sušac, Mihalić (70′ Žganec), Vuković, Nježić,  Šenkiš (84′ Šoštarić), Kukec, Benković  pričuve: Trstenjak, Kocijan, Žganec, M. Domjan,Pakšec, Šoštarić, trener: Želimir Orehovec

RUDAR: Rajf, Vinko, Šardi, Skoliber, Šprajc, Petak, A. Zadravec, Šoltić, G. Radiković (80′ Goričanec), M. Zadravec, Toplek  pričuve: Končić, Vuri, Goričanec, M. Radiković, trener: Smiljan Liklin

(tekst i foto: zr)