Rudar održao svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

Nogometni klub Rudar  održao je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Na skupštinu se odazvao lijepi broj  navijača i prijatelja kluba, kao i  sadašnji i mnogi bivši igrači kluba.

Skupština kojom je predsjedao Smiljan Liklin započela je minutom šutnje u čast svim preminulim igračima, navijačima i prijateljima kluba.

Predsjednik kluba Damir Cilar podnio je izvješće  o radu u prošloj godini osvrnuvši se dijelom na sportski dio konstatiravši promjenu trenera kada je umjesto trenera Damira Vugrinca kojemu se i ovim putem još jednom zahvalio, postavljen novi Željko Domjanić.  Ekipa je završila prošlu sezonu na osmom mjestu u 4. HNL ligi.

U 2018. uspješno je završena druga faza izgradnje tribina, pa je tako završen donji dio tribina i popratne prostorije koje su zatvorene PVC stolarijom. Ove sezone cilj kluba je ulaza u novo oformljenu 3. HNL ligu no za to je osim sportskih potrebno ispuniti još dosta infrastrukturnih obaveza.

Posebno se zahvalio na pomoći Grada, a posebno gradonačelnika Dražena Srpaka istaknuvši da bez toga teško da bi se moglo toliko puno učiniti. Rekao je i to da je od ove godine igralište Šuderka ponovo u vlasništvu Grada kao i zemljišta na kojem se nalaze klupske prostorije , ali dateo na trajno korištenje Rudaru. Sve ovo učinjeno je kako bi se uzmogla financijska sredstva za završetak izgradnje tribina.

O klupskim financijama izvješća su podnijeli Vladimir Novak i blagajnik Denis Bogdan konstatiravši na kraju da je klub poslovao pozitivno što je izmamilo pljesak svih skupštinara.

Izvješća o sportskom dijelu podnijeli su trener seniorske ekipe Željko Domjanić i Dražen Škvorc trener u Školi nogometa. Uglavnom su postignuti dobri rezultati o čemu ćemo vas informirati u posebnim izvješćima.

Skup je pozdravio i predsjednik NK Mura Hlapičina Dragutin Stojko, a gradonačelnik M. Središća Dražen Srpak u svom obraćanju skupu istaknuo je i pohvalio rad kluba i posebno se osvrnuo na velike zadaće koje stoje pred njim. Ulazak u 3. HNL kao i završetak izgradnje tribina treba shvatiti kao jedan projekt za koje je potrebno veliko zajedništvo svih sudionika.  Potrebna je svakako sprega kluba, Grada, sponzora koji će pripomoći u sufinanciranju kluba u natjecanju u trećoj ligi, a u strukturama Grada već se radi o pronalaženju načina za financiranje  završetka tribina iz sredstava državnih institucija.

Nakon službenog dijela skupštine na ugodno iznenađenje skupštinara u organizaciji Franje Sobočana autora Rudarove himne(tekst i glazba) i dugogodišnjeg sponzora kluba te predsjednika kluba Damira Cilara upriličeno je druženje uz glazbu. Sastav Damira Žilavca – Žike  zabavljao je sve sudionike još duže vrijeme poslije skupštine pa su se tako uz njih svojim  pjevačkim umijećem predstavili i Franjo Sobočan, Dražen Srpak i Vladimir Novak te oduševili prisutne.

(tekst i foto: rz)