Rudar odlazi na najlakše gostovanje, u Poletu mobilizacija pred utakmicu s Podravcom

Rudar je u pobjedničkom ritmu, upisao je i treću pobjedu u nizu i s devet osvojenih bodova na sedmom mjestu ima isti broj bodova kao i petoplasirani Polet.

U tjednu su “laporniki” upisali još jednu pobjedu, u osmini finala međimurskog kupa sa 6:1 pobijedili su Cirkovljan i ušli u četvrtfinale. U slijedećem kolu gostuju kod lidera Mladosti u Ždralovima.

– Više nego zadovoljan sam ovim rezultatima jer smo se ekipirali, ušli u formu i nanizali pobjede koje su jako motivirajuće za nastavak prvenstva. Protiv Đurđevca u prvenstvu i Naprijeda u kupu bili smo dominantni i ostvarili sigurne pobjede i na miru se pripremamo za gostovanje u Ždralovima. To će nam biti najlakša utakmica u prvenstvu, jer Mladost je apsolutni favorit i prvi pretendent za naslov prvaka. Međutim, naravno da ne idemo s bijelom zastavom, boriti ćemo se pa što bude. – rekao je strateg Rudara Dražen Škvorc.

Polet nije ušao u prvenstvo prema očekivanjima. Drugi naš predstavnik zabilježio je i drugi prvenstveni poraz, što je mobiliziralo cijeli klub i u subotu protiv Podravca igra samo pobjeda.

– Nisam zadovoljan postignutim rezultatima do sada, pogotovo s ovom posljednjom utakmicom. Imamo sve, posjed lopte, dominaciju, ali na žalost realizacija nam je slaba. I kako to biva na kraju si kažnjen i izgubiš bodove. No prvenstvo je dugo, pred nama je domaća utakmica protiv Podravca iz Virja u kojoj u obzir dolaze samo tri boda. Još uvijek se oporavlja Barat, a Horvat će duže vrijeme izbivati s terena.- rezignirano je rekao trener Poleta Mario Kovačević.

U slijedećem kolu u subotu 28. rujna Polet je domaćin Podravcu iz Virja, a Rudar gostuje u Ždralovima kod Mladosti. Obje utakmice igraju se u 15.30 sati.

Ostali parovi 6. kola 3 HNL Sjever :

Podravina – Bjelovar, Graničar – Papuk, Varteks – Tehničar, Radnik Križevci – Virovitica

(Miljenko Dovečer, foto Z. Rihtarec, Tin Tomanić, arhiva)