Rudar odlazi davljeniku, veliki derbi Bratstva i Mure, Sokol na sve ili ništa

Četvrta nogometna liga Čakovec – Varaždin

Rudar nakon lijepe i zaslužene pobjede nad ekipom Poleta iz Svetog Martina na Muri ove subote odlazi na gostovanje kod ekipe Zelengaja u Kučan Donji. Rudar momentalno zauzima osmu poziciju na ljestvici s 33 boda, dok je Zelengaj  trinaesti s 22 boda još uvijek u grčevitoj borbi za ostanak u ligi.

Rudar i dalje nastupa bez nekoliko igrača s time da su se ozlijeđenim igračima pridružili još kartonirani M. Zadravec, B. Šardi i F. Novak.  Zato veseli povratak na teren B. Varge koji je protiv Poleta pokazao da je ozljeda stvar prošlosti, kao i  povratak u kadar N. Šoltića koji odradio kaznu akumuliranih žutih kartona. Svejedno će trener Vugrinec imati dosta posla oko sastavljanja prve jedanaestorice. No očito su Rudarovci naučeni  na probleme, pa će vjerujemo i ovaj put stisnuti zube te pokazati svoju kvalitetu.

Utakmica u Kučanu Donjem igra se u subotu 05.05. 2018. godine u 17,00 sati.

Sudit će sudačka trojka u sastavu Dario Srnec, Boris Jakovljev i Ivica Felker, dok je delegat Nikola Petek.

Prva međimurska liga

Sokol nakon još jednog remija na svom igralištu u srazu s direktnim takmacem za ostanak u ligi odlazi na teško gostovanje kod Galeba u Oporovec. Biti će to još jedna kvalifikacijska utakmica u nizu, s obzirom na to da i Galeb baš nije najsigurniji na 13. mjestu s četiri boda viška u odnosu na posljednji Sokol. Dobra igra i dosta sreće trebat će ekipi Sokola kako bi se kući vratila neporažena, ako se zna da u baš na svom terenu Oporovčani posebno opasni.

Utakmicu sudi Damir Klarić koji se baš nije iskazao u nekoliko zadnjih prezentacija u kojima smo ga gledali,  a pomagat će mu Ivan Žganec i Dragutin Novak. Utakmica se igra u nedjelju 06.05. 018. u 17,00 sati.

Druga međimurska liga Skupina „B“

Veliki derbi igra se ove nedjelje 06.05. 2018. u 17,00 sati na igralištu u Jurovcu. Sastaju se dvije ekipe iz samog vrha ljestvici domaće Bratstvo i Mura iz Hlapičine. Ovaj sraz mogao bi u daljnjem tijeku prvenstva odrediti i konačne kandidate za prvaka, iako vjerujemo da se u ovoj skupini prvak neće znati skoro do posljednjeg kola.

Utakmicu u Jurovcu sudi Marijan Dumančić, a pomoćnici su Zoran Novak i Toni Fažon. Delegat utakmice je Željko Bacinger.

Hajduk iz Štrukovca u nedjelju 06.05. 2018. domaćin je ekipi Strahoninca momentalno vodećoj ekipi na prvenstvenoj ljestvici. Utakmica se igra u 17,00 sati, a sude Kristijan Štajerec, Milivoj Balić i Mario Pintarić. Delegat utakmica je Alojz Kopasić.

Plavi iz Peklenice u subotu 05.05. u 17,00 sati gostuju u Šenkovcu kod  istoimene ekipe i imaju mogućnost za osvajanje nova tri boda. Utakmicu sude Matija Filipić, Ivica Felker i Željko Novak, a delegat je Antun Vlahek.

U subotu se D. Koncovčaku igra još jedan derbi, no ovaj put se radi o derbiju začelja. Sastaju se dvije posljednje plasirane ekipe Koncovčak i Zasadbrega 77.  Utakmicu sudi Damir Klarić, Rudolf Čižmešija i Dominik Mihoci, dok je delegat Božidar Kolarić.

Treća međimurska liga

Torpedo  iz Križovca na svom igralištu dočekuje ekipu Draškovca u nedjelju 06.05. 2018. u 17,00 sati. 

Sude Goran Tomičić, Bruno Grabar i Karlo Korunek. Delegat je Marijan Sabol.

Mladost iz Selnice dočekuje  Bratstvo iz Preseke uz suđenje Daria Bubeka i Denisa Vrbanca te Marka Kraljeka. Delegat je Mladen Brezovački.

Obje utakmice igraju se u nedjelju 06.05. u 17,00 sati.

(tekst Z. Rihtarec , foto Tin Tomanić, ZR arhiva Muralista)