Rudar očekuje pobjedu, gradski derbi u Štrukovcu, što može Sokol u Štrigovi?

4. nogometna liga skupina Čakovec – Varaždin

Nakon što su se slegle sve tenzije oko derbija sa susjedima iz Svetog Martina te prebolio poraz, ekipa Rudara se okrenula već novom susretu ove subote. U goste im dolazi ekipa Zelengaja iz Kučana Donjeg. Mnogi će pomisliti da se radi o laganom  suparniku s obzirom da se nalazi u donjem dijelu ljestvice. No ono što je jako važno reći, da se radi o ekipi koja istina prima puno zgoditaka čak 28,  u osam kola, ali i zabija tako da je do sada postigla 21 zgoditak. Efikasnost  do sada nije bila baš jaka strana ekipe Rudara, do sada su postigli samo 9 zgoditaka dakle gol i nešto više po utakmici. Možda je ovo prigoda da se probude Rudarovi napadači. Ekipa je kompletna i dalje je jedino upitan Matija Zadravec koji je solidno odigrao utakmicu u Sv.Martinu iako ozlijeđen , no sada je staroj ozljedi dodao novu(ozljeda leđa) pa će se o njegovom nastupu odlučiti u zadnji tren. Možda bi bilo bolje odmoriti ga pa da ozljedu zaliječi do kraja.

Utakmica se igra 14.10.2017. godine (subota) u 15,00 sati na igralištu Šuderka u M. Središću.

Sude: Dubravko Pavlić, Robert Remar i Bruno Premužaj

Delegat: Stjepan Perk

1. međimurska liga

Sokol iz Vratišinca nakon prve prvenstvene pobjede i osvojena tri boda odlazi na teško gostovanje kod Sloge u Štrigovu. Radi se o dobro posloženoj  ekipi od strane trenera Vugrinca koja je svakako do sada pokazala puno toga što se vidi i po njezinom plasmanu na prvenstvenoj ljestvici. Ono što će Sokolu sigurno trebati je puno veća efikasnost. Da je toga bilo, bilo  bi i više bodova. Biti će to pravi prvenstveni susret pa bi Sokolu sigurno jako dobro došla čim veća pomoć njegovih  vjernih navijača.

Utakmica se igra u Štrigovi 15.10.2017. godine u 15,00 sati.

Sude: Goran Žganec, Matej Mesarić i Danijel Kočila

Delegat: Stjepan Đuranec

2. međimurska liga skupina „B“

 U subotu 14.10.2017.godine u 15,00 sati u Štrukovcu se igra gradski derbi između domaćina Hajduk Vindije i Mure iz Hlapičine. U sasvim dva različita raspoloženja ekipe dočekuju ovaj susret. Dok je  domaćin dosta daleko od prave forme te je pri samom dnu prvenstvene ljestvice, dotle je Mura  na visokom  zasluženom 4.mjestu i dobroj formi. Prema ovakvom stanju ekipa Mura je favorit, ali znamo da kod takvih derbija forma i nije najvažniji čimbenik. Volja, htijenje i želja za dokazivanjem  svakako su ono što će se u ovom derbiju pokazati kao odlučujući faktor.

Sude: Goran Koprivec, Ivan Žganec i Bruno Grabar

Plavi iz Peklenice  nakon dvije uzastopne domaće pobjede odlaze u goste kod ekipe Trnovca.

Plavi će svakako pokušati nastaviti ovaj niz nepobjedivosti, a ta bi ih pobjeda vjerojatno odvela još korak više na prvenstvenoj ljestvici. Momentalno su 6. Sa 13 bodova koliko ima i petoplasirani Trnovec. Dakle radi se o srazu sa direktnim protivnikom na prvenstvenoj ljestvici.

Utakmica se igra u nedjelju 15.10.2017. godine u 15,00 sati u Trnovcu.

Sude: Ivan Žganec, Mario Pintarić i Marinko Hrušoci

Delegat: Slavko Novak

3. međimurska liga

Torpedo iz Križovca domaćin je ekipi Mladosti iz Selnice. Sastaju se ekipe sa istim brojem bodova, sa istim omjerom pobjeda i poraza sa po jednim neriješenim rezultatom, jedino  razlika zgoditaka ide u korist domaćina. Može se  očekivati dosta izjednačeni susret, no u takvim utakmicama nikada se nezna na koju će stranu prevagnuti rezultat. Zbog domaćeg terena ipak je u maloj prednosti ekipa Torpeda. Utakmica se igra u nedjelju 15.10.2017. godine u 15,00 sati.

Sude:  Nikola Graf, Vjeran Tuksar

Delegat:  Stjepan Perko

(tekst Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)