Rudar novim porazom nastavio svoj negativan niz

U osmom kolu 3. HNL Sjever Rudar je na svom terenu poražen od ekipe Bjelovara  s 2:3. Zasluženi  je to poraz, jer bilo je tu premalo želje i volje za pobijediti ekipu koja je od prvog sučevog zvižduka pokazala da želi bodove i da će skupo prodati svoju kožu i zato je nagrađena s velika tri boda.

Što reći o ekipi Rudara. Bio je to treći uzastopni poraz u nizu u prvenstvenim susretima. Igrači na igralištu djeluju dosta nezainteresirano(čast iznimkama), kao da će povoljan rezultat  doći sam od sebe. Vrijeme je da shvate da bez borbenosti, želje  za pobjedom dobrog rezultata neće biti. Ono što posebno brine to je igra u obrambenom dijelu jer jer u osam kola primili su čak dvadeset zgoditaka.

Zato ako se želi postići neki povoljniji rezultat pristup u igri mora se promijeniti  i krajnji je trenutak da to igrači shvate.

Sama pak je utakmica krenula onako kako smo već naučeni u zadnje  vrijeme  od ekipe Rudara, vodstvom gostiju u 16. minuti nakon lošeg  izbijanja lopte iz kaznenog  prostora, pa lopta dolazi do Sučića koji je topovskim udarcem smješta u mrežu nemoćnog Kovača za 0:1.

Mučio se dugo Rudar da se vrati iz negativnog rezultata ipak  43. minuti Nino Patafta uz laganu pomoć gostujućeg vratara udarcem s vrha šesnaesterca poravnava za 1:1. Bio je to rezultat prvog dijela utakmice.

U drugi dio opet Rudar ulazi nekoncentrirano i gosti to koriste te u 52. minuti ponovo dolaze u vodstvo od 1:2 zgoditkom Rukavine. Treba reći da je i kod ovog zgoditka obrana Rudara djelovala konfuzno i mlako  jer čak četvorica igrača nisu uspjela izbiti loptu ispred Rukavine.

Još jednom se Rudar u 59. minuti uspio vratiti u igru kada Nino Patafta  poravnava na 2:2 nakon odličnog ubačaja Damira Zeljka iz udarca iz kuta.

No ni to nije bilo dovoljno da se postigne koliko toliko povoljan rezultat, jer u 82. minuti gosti postižu svoj treći zgoditak preko Ainadoua. Udarcem s vrha kaznenog prostora, odakle  je lako bez da ga je itko i pokušao omesti, postavio konačni rezultat utakmice.

U sljedećem kolu Rudar odlazi u Sveti Martin kod Poleta. Hoće li se išta promijeniti kod igrača Rudara, hoće li gostovanje kod susjeda i velikih sportskih rivala kod njih probuditi inat i želju da pokažu da je sve ovo samo jedna malo duža neugoda ostaje da se vidi. Hoće li trener Škvorc uspjeti ih kroz treninge idućeg tjedna  mobilizirati te da počnu razmišljati o svojoj  igri i o svome  odnosu i prema klubu i navijačima, vidjet ćemo.

RUDAR – BJELOVAR 2:3 (1:1)

Suci: Ivan Slunjski, Siniša Fajfarić, Miro Hantak, Filip Hirš  delegat: Željko Moslavac

Strijelci: 0:1 16′ Sučić, 1:1 43′ Patafta, 1:2 52′ Rukavina, 2:2 59′ Patafta, 2:3 82′ Ainadou

Gledatelja: 150

RUDAR: Kovač, Škvorc, Le. Mesarić, Vurušić(46′ D. Šoltić), M. Šoltić(60′ A. Zadravec), Zrna(83′ Nedeljko), Zeljko, Vinko, Skoliber pričuve: Kodba, Radek, Šardi, A. Zadravec, D. Šoltić, Lo. Mesarić, Nedeljko trener: Dražen Škvorc

BJELOVAR: Gujić, Ainadou, Pranjić, Kosanović, Rukavina(69′ Legčević), Ad. Coha(69′ Nreca), Šantalab, Renić, Trupac, An. Coha, Sučić(89′ Crnčić) pričuve:Đorđević, Nreca, Horvat, Crnčić, Đurić, Legčević, Perčec trener: Marko Čurić

(tekst i foto: zr)