Rudar nije uspio srušiti lidera ekipu Varteksa, koji i dalje zadržava niz nepobjedivosti

U 11. kolu 4. nogometne Čakovec – Varaždin Rudar je bio je bio domaćin lideru prvenstva i do sada neporaženoj ekipi Varteksa. Gosti su taj niz uspješnosti uspjeli zadržati i dalje, jer pobjedom od 1:2 u Varaždin odnose nova tri boda.

Prisustvovali smo inače dosta ravnopravnoj utakmici u kojoj je ipak kad se sve zbroji više prigoda imao Varteks. Rudarovci imaju velike primjedbe na sudačku trojku, no to je već postalo normalno da se u Središću takvo nešto događa, na štetu Rudara, pa to dalje nećemo komentirati.

Rudar je u utakmicu ušao dosta oprezno možda i previše respektirajući goste, te se u prvom dijelu opredijelio na opreznu igru, više se posvećujući čuvanju opasnih gostiju nego svojoj igri. Tako da gosti nakon par prvih uvodnih minuta preuzimaju inicijativu i posjed lopte, dok Rudar pokušava dugim loptama i  kontrama učiniti nešto više.

U 24. minuti nakon olako izgubljene lopte na sredini terena, gosti odigravaju brzu akciju i lopta dolazi do Tihomira Šoštarića koji iskosa s lijeve strane šalje loptu u mrežu za 0:1. I kod ove akcije domaćini su uvjereni da se gostujući napadač nalazio u zaleđu.

I Rudar ima svoju prigodu no slobodni udarac Evalda Vinka uz laganu pomoć gostujućeg vratara Luke Domjana završava na stativi, a lopta se odbija u korner.

No najveću primjedbu u prvom dijelu Rudarovci imaju na odluku pomoćnog suca Ivice Sveteca kada u 32. minuti u izglednoj poziciji za postizanje zgoditka zaustavlja Matiju Petaka.

U drugi dio Rudar ulazi puno odlučnije te prisustvujemo dosta življoj i kvalitetnijoj utakmici gdje Rudar kroz pas igru pokušava doći do protivničkog gola, no usprkos svemu obrana gostiju na čelu sa sigurnim vratarom Domjanom odolijeva svim njihovim pokušajima. I u eri najveće  dominacije Rudara, opet se događa pogreška na sredini terena i nad gostujućim igračem na dvadesetak metara učinjen je prekršaj. Odličnim udarcem u 79. min. Tihomir Šoštarić šalje još jednom loptu u mrežu vratara Rajfa za 0:2.

Pokušao je Rudar sve u zadnjih desetak minuta da ipak nekako pokuša nadoknaditi vodstvo gostiju, ali osim  zgoditka za gostujuće smanjenje vodstva na 1:2 Roberta Skolibera u 84. minuti više nije uspio učiniti.

Ono što svakako moramo istaknuti  je fer i korektna igra obiju momčadi, kao i isto takvo ponašanje  navijača obiju strana.

Svakako će zanimljivo biti pogledati snimku utakmice koja je bila snimana s obiju strana.

U 12. kolu Rudar očekuje teško gostovanje u Prelogu za koju će osim tradicije dobrih igara Rudara na igralištu Mladosti Kometa trebati odigrati puno ofenzivnije jer bez zgoditaka nema ni bodova.

  1. nogometna liga Čakovec Varaždin, M.Središće, Igralište Šuderka , 11. kolo, 27. 10. 2018. god.

RUDAR – VARTEKS  1:2 (0:1)

Suci: Nino Vugrinec, Ivica Svetec, Saša Vitez   

Delegat: Vlado Sokač

Strijelci: 0:1 24′ Šoštarić,  0:2 79′ Šoštarić,  1:2 84′ Skoliber

Gledatelja: 400

RUDAR:  Rajf, Šprajc, Vurušić (77′ Levačić), Zadravec (50′ G. Radiković), Šoltić, F. Novak, Toplek, Petak (84′ M. Radiković), Goričanec (84′ Vuri), Vinko, Skoliber pričuve: Levačić, Šardi, Vuri, G. Radiković, D. Zadravec, M. Radiković, T. Novak, trener: Željko Domjanić

VARTEKS: Domjan, Novoselec, Nježić, Žganec, Radić, Benković (90′ Mihalić), Kuhar, Orehovec, Šoštarić, Jurić (13′ Modrić), Karić (70′ Pakšec) pričuve: Trstenjak, Pakšec, Mihalić, Modrić, trener: Želimir Orehovec

(tekst Zlatko Rihtarec, foto Tin Tomanić, rz)