RUDAR NESRETNO OSTAO BEZ TRI BODA

                                   NK “RUDAR” – NK “PODRAVAC” VIRJE

                                                              2 : 2 (1 : 1)

 

Sa nestrpljenjem  se među navijačima Rudara očekivala današnja utakmica protiv vrlo kvalitetne ekipe iz Virja naročito zbog  prošlosubotnje utakmice i pobjede nad ekipom iz Sv. Martina.

Dosta nervozno su igrači Rudara ušli u današnju utakmicu te su pokušali osvajati teren dugačkim loptama što im nije uspijevalo. Već  od samog početka vidjelo se da gosti mirnom i smirenom igrom loptom od noge do noge žele postići čim povoljniji rezultat. Takav način igre im je u 10.min. donio i vodstvo od  0 :1 kada nakon lijepo odigrane akcije negdje na 20 m i odličnog šuta Njegača poentiraju.

Nakon vodstva gostiju  igrači Rudara pokušavaju  izravnati rezultat , ali iako iz povoljnih pozicija u 20 , 36  te 41 minuti D.Šoltić , F.Novak i R.Jezernik svoje prilike ne uspijevaju realizirati.

U 43 . minuti domaćin ipak dolazi do poravnanja kada D.Šoltić  nakon odličnog driblinga na 17 metara dolazi do vrlo dobre pozicije za šut  i odličnim udarcem u sam lijevi kut vratara gostiju smješta loptu u mrežu.Rezultatom 1 : 1  završava prvih četrdeset pet minuta .

Drugi dio utakmice započinje sa inicijativom Rudara  te pokušajima za čim ranijim dolaskom u vodstvo. U poluvremenu  trener Filipan vrši izmjenu te umjesto R . Jezernikavodi robusnijeg  i prodornijeg  L. Čalopu čiji ulazak je dosta oživio napad Rudara.

U 53. min. Lijepo izveden udarac F. Novaka sa nekih 20 metara donosi Rudaru prednost od  2:1.

U tom periodu od 59. – 71. minute Rudar ne koristi tri odlične šanse preko F. Novaka (2)             i D. Šoltića (1) kako bi utakmicu priveo kraju i osigurao tri boda koja je igrom i zaslužio.

I kako to obično biva nakon neiskorištenih šansi domaćina, gosti nakon jedne teške greške domaće obrane na čelu sa vratarem R . Rajfom   poravnavaju rezultat uz dosta sreće.

Zadnju šansu  domaćin ima u 86 min. ali je ne koriste. I što reći o današnjoj prezentaciji Rudara.  Srećonoša S. Liklin i ovaj puta je sjedio na klupi  umjesto kažnjenog Filipana  koji se na klupu vraća u sljedećom kolu kada je protivnik ekipa Bjelovara. Ovaj puta nije se uspjelo doći do tri boda , ali na kraju treba biti zadovoljan i s ovim rezultatom s obzirom na iskazanu neefikasnost.

 

                                                                          (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)