Rudar ne posustaje, četvrta prvenstvena pobjeda u nizu

Rudar je u 12. kolu 3. HNL na gostovanju u Virovitici uzvratio domaćinu za poraz u prvom kolu, te se pobjedom od 0:1 zadržao na trećem mjestu prvenstvene ljestvice.
Sama utakmica protekla je u dosta izjednačenoj igri bez previše prigoda, s time da je Rudar bio taj koji je u prvom dijelu imao jednu prigodu, ali Vurušić je nije uspio realizirati. Miroljubivih 0:0 završilo je prvo poluvrijeme.

U drugi dio Rudar je ušao s dvije izmjene, ušli su Skoliber i Škvorc umjesto Nedeljka i Vurušića, a Skoliber je već u prvom napadu u 46. minuti odlično pogodio vrata domaćina za vodstvo Rudara od 0:1.

Imao je Rudar u drugom dijelu nekoliko lijepi prigoda, a svakako je najbolja bila ona Patafte, međutim lota nažalost pogađa stativu.
Domaćini su cijelom drugom dijelu sam jednom ozbiljnije zaprijetili s nekoliko uzastopnih udaraca u jednoj akciji, ali bez rezultata.
Sve u svemu apsolutno zaslužena pobjeda Rudara koji tako nastavlja s nizom pobjeda. Bila je to četvrta uzastopna na čemu treba čestitati i pohvaliti cijelu ekipu Rudara, kao i trenera Škvorca koji je nakon jedne dosta neugodne serije uspio ekipu vratiti na pravi kolosijek i u sam vrh ljestvice.

Rudar je sad s 21 bodom samo bod do drugog mjesta(iako ima još neodigranih zaostalih utakmica), a u subotu mu u goste dolazi lider na ljestvici ekipa Mladosti iz Ždralova, protiv koje Rudar igra tradicionalno dobro, jedino je šteta što zbog akumuliranih žutih kartona neće moći igrati Patafta.

3. HNL 12. KOLO
VIROVITICA- RUDAR 0:1 (0:0)

Suci: Filip Hirš, Ivan Starčević, Bruno Premužaj, Jurica Culej

Delegat: Tomislav Kučina
Strijelac: 0:1 46′ Skoliber
Gledatelja: –

VIROVITICA: Tomljanović, Čičak, Mikičić (87′ Kvrgnjaš), Suvajac, Duvnjak, Mrazović, Lovreković, Pipić, Horaček, Sinjaković (53′ Radović), Ivačić pričuve: Marošević, Prister, Kvrgnjaš,Puškarić, Kukolj, Radović trener: Vjekoslav Vučeta

RUDAR: Rajf, Šardi,Le. Mesarić, Vurušić (46′ Skoliber), Nedeljko (46′ Škvorc), Patafta (79′ A. Zadravec), Vinko, Zrna, Vaš, Zeljko, D. Šoltić( 68′ M. Šoltić pričuve: Kovač, Škvorc, Lo. Mesarić, Radek, A. Zadravec, M. Šoltić, Skoliber trener: Dražen Škvorc

(tekst: zr, foto: D. Cilar, Facebook: D. Kodba)