Rudar nastavlja svoj pobjednički niz

Nakon sigurnog prolaska u 1/8 finala Kupa-a MNS-a  u srijedu protiv ekipe Galeba iz Oporovca, Rudar je već u subotu  imao jako teško gostovanje u sklopu natjecanja 3. HNL kod vrlo snažne i čvrste ekipe Radnika iz Križevaca.

U čvrstoj, ali sportskoj borbi Rudar se pokazao kao puno bolja ekipa, iako je prvi dio utakmice završio neriješenim rezultatom. Mora se istaknuti da je u tom dijelu igre ipak Rudar imao najbolju prigodu i to u 18. minuti nakon odličnog prodora Matije Zadravca i niskog ubačaja na drugu vratnicu gdje nažalost ekipe  Rudara Emanuel Pintarić ne uspijeva loptu pospremiti u mrežu domaćina.  Dobro je bila postavljena igra Rudara, gdje su igrači Rudara stajali vrlo blizu domaćih igrača te nakon svakog oduzimanja lopte kretali u vrlo brze protuanapade. Zaista je bila šteta  što Rudar nije golovima materijalizirao tu dobru igru u prvom dijelu, tako da  prvi dio završava bez pogodaka.

I kako to obično biva kad ne realiziraš svoje prigode u 54. minuti Rudar  pogađaju dvije loše situacije. Prvo sudac Špoljarić pokazuje na kazneni udarac  zbog guranja domaćeg igrača nakon izvođenja udarca iz kuta od strane Matije Zadravca, a ujedno mu pokazuje i drugi isključujući žuti karton te Rudar ostaje s igračem manje. Kazneni udarac  u zgoditak pretvara domaći igrač Tomislav Borovčak, iako je vrlo blizu obrane bio vratar Rudara Rajf.

Takva odluka i situacija na terenu kao da je dodatno motivirala „lapornike“ te su u potpunost zagospodarili terenom što dovodi u 67. minuti do poravnanja rezultata na 1:1. Naime Silvio Radiković odlično je izveo slobodan udarac s nekih osamnaest metara, smjestivši loptu pod samu gredu domaćeg vratara Vrbančića.

Isto tako moramo istaknuti odličnu obranu vratara Maria Rajfa nakon slobodnog udarca domaćeg igrača kada je samo zahvaljujući odličnom refleksu spasio siguran pogodak domaćina. I to je bilo sve što se domaćih igrača tiče u ovoj utakmici.

Kada je u 72. minuti zbog dva žuta kartona iz igre morao izaći i domaći igrač Seok Sanghun bilo je vidljivo da Rudar ima veliku prigodu kući odnijeti sva tri boda.

To se i dogodilo jer je Rudar zgodicima Pone Pintarića u 83. minuti i Filipa Novaka u 88. minuti potvrdio konačan rezultat od 1:3. Sasvim zaslužena i vrijedna pobjeda Rudara koja je u konačnici možda uz više koncentracije mogla biti i uvjerljivija.

Rudar je iduće subote u 16,30 sati na svojoj Šuderki domaćin ekipi Graničara iz Đurđevca i ima prigodu nastaviti ovaj zaista lijepi niz pobjeda.

Nakon ove dobre igre i  treće pobjede u nizu(dvije prvenstvo + KUP), vidljivo je da Rudar sve više i više postaje respektabilna ekipa  što se igre , a i rezultata tiče.

  1. HNL Sjever 19./20., Gradski stadion Križevci, 14. 09. 2019., 4. kolo

RADNIK – RUDAR 1:3 (0:0)

Suci: Zoran Špoljarić, Volenik-Vidović Barbara, Marko Gašparić, Marijo Petrović delegat: Branko Slatina

Strijelci: 1:0 55′ Borovčak(KU)¸1:1 67′ Radiković, 1:2 83′ P. Pintarić, 1:3 88′ Novak

Gledatelja: 200

RADNIK: Vrbančić, Kraljić, Pavlic(46 ‘Radonjić), Maras, Thelka,(46′ Bastasić), Ovčar, Babić(72’ Rumenjak), Srbljinović, Borovćak, Seok Sanghun, Mačković  pričuve: Sokač, Jandrašec, Mladen,Bastasić, Rumenjak, Višak trener: Marijan Glavica

RUDAR: Rajf, Šardi, Kuhar, Antolović,(79′ Zrna), A. Zadravec, Šoltić(59′ Radiković), P. Pintarić, Novak, Slunjski, E. Pintarić pričuve: Končić, Radiković, Zrna, Vinko, trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: zr)