Rudar nastavlja svoj bodovni niz

I četvrto kolo za redom Rudar  ne zna za poraz, dapače od 12 mogućih bodova osvojeno je deset, te nakon nepotpunog odigranog kola Rudar zauzima šesto mjesto s 41 bodom. Očito da se rad i entuzijazam trenera Smiljana Liklina prenio i na ekipu, a to se itekako vidi i osjeća i na rezultatima i na samoj igri. Drago nam je što je to tako, jer uvijek kada je trebalo podmetnuti leđa za Rudar Smiljan je bio tu, ali nikad dovoljno cijenjen kao trener iako je uvijek postizao zavidne rezultate s ekipom Rudara.

U ovom kolu žrtva je bio Omladinac iz Novog Sela Rok na njegovom terenu. Iako minimalna pobjeda od 0:1 izgleda kao teško izborena to pomalo i zavarava. Bila je to utakmica promašenih prigoda, naročito u prvom dijelu utakmice.

U prvom dijelu izbrojali smo šest Rudarovih i tri domaće prelijepe prigode za postizanje zgoditka no što zahvaljujući odličnim obranama vratara , a što nespretnosti  napadača vidjeli smo samo jedan zgoditak. I to lijep.  Matija Zadravec nepravilno je zaustavljen u lijepom prodoru, a odličan ubačaj iz slobodnog udarca Evalda Vinka odlično prima Marko Šoltić, danas po nama najbolja karika u ekipi Rudara, u 43. minuti i loptu glavom šalje u mrežu domaćeg vratara. Bilo je to zasluženih 0:1 i  rezultat prvog dijela utakmice.

Drugi dio utakmice također je protekao u laganoj dominaciji Rudara, domaći su pokušavali brzim kontrama no bez uspjeha, a i Rudar ne iskorištava nekoliko odličnih situacija pred domaćim vratima.

Domaći najbolji period igre imaju u zadnjih desetak minuta, kada do tada vrlo dobri sudac Dario Velđi svira nekoliko dvojbenih slobodnih udaraca za domaće na vrhu kaznenog prostora no domaći ne koriste taj mali poklon glavnog suca.

Na kraju Rudar  s tih 0:1, zasluženo odnosi bodove iz Novog Sela Rok, a već u 29. kolu na svom terenu dočekuje ekipu Pušćina za direktnu susjedsku borbu na ljestvici u koju nažalost ulazi bez trojice  igrača, a upitan je i nastup Topleka koji ozljeđen na ovoj utakmici,  no to je i ujedno prigoda za one koji čekaju svoj trenutak da pokažu svoju vrijednost.

Četvrta nogometna liga skupina Čakovec-Varaždin, Novo Selo Rok, Igralište NK Omladinac, 28. kolo, 01.06 2019.

NK OMLADINAC – RUDAR  0:1(0:1)

Suci:  Dario Velđi, Ivica Felker, Rudolf Čižmešija delegat: Dragutin Hozjak

Strijelci: 0:1 43′ Šoltić

Gledatelja: 250

OMLADINAC: Križaić, Goričanec, Reich, M.  Lukman, D. Lukman, Kuhar, Jurinec, Novak, Belše, Vugrinec(71′ D. Mesarić), Drk pričuve: S. Mesarić, D. Mesarić, Horvat trener: Danijel Štefulj

RUDAR: Rajf, Šardi, Šprajc, Petak(75′ Goričanec), G. Radiković, Novak, M. Zadravec, Toplek(37′ A. Zadravec), Vinko, Skoliber pričuve: Končić, Vuri, A. Zadravec, Goričanec, M. Radiković trener: Smiljan Liklin

(Tekst i foto: Zlatko Rihtarec)