Rudar nakon odlične igre slavio protiv Varteksa s 2:0

U trećem 3. HNL  Rudar je nakon dva uvodna poraza došao i do prve pobjede i to nakon odlične igre protiv snažne ekipe Varteksa.

Od prve minute utakmice Rudar se nametnuo igrom te sigurno gospodario terenom.  Iako je po nekima i Varteks bio tihi favorit u ovoj utakmici igrači Rudara jednostavno gostima nisu dozvolili da budu opasniji prema njihovim vratima.

Tu svoju nadmoć Rudar je okrunio  u 37. minuti kada nakon dobrog prodora i ubačaja Novaka po desnoj strani loptu propušta Šoltić, a ispred gostujućeg igrača odlično se ubacuje Antolović i loptu posprema u mrežu za zasluženih 1:0. Bio je to rezultat kojima je završen i prvi dio utakmice.

U drugi dio utakmice obje ekipe ulaze u nepromjenim sastavima, a Rudar je i dalje ta ekipa koja drži čvrsti posjed lopte. Gosti pokušavaju odgovoriti preko Skolibera i Šoštarića, ali Rudarova ekipa jučer je bila čvrsta i kompaktna tako da gosti nisu mogli nikako doći do izglednije prigode. Svi njihovi  pokušaji završavali su već na sredini terena, a ono što bi prošlo zaustavljao je neprobojni zadnji red Rudara. Već dugo nismo vidjelo ekipu Rudara da djeluje tako jedinstveno.

U 53. minuti utakmice iz igre je zbog drugog žutog kartona isključen Mesarić. 

Ako su se gosti i ponadali da je sad došao njihov trenutak, vrlo brzo već u 63. minuti „laporniki“ su ugasili sva njihova nadanja. Naime izveden  je jedna brzi kontranapad od strane  Rudara lopta dolazi do Slunjskog  koji ulazi u kazneni prostor gdje ga u izglednoj poziciji za postizanje zgoditka ruši Benković i time zarađuje drugi isključujući žuti karton, a Rudar zarađuje kazneni udarac. Siguran izvođač i egzekutor bio je Slunjski te tako postavlja konačnih 2:0.

Do zadnjeg zvižduka vrlo dobrog suca Dergeza (Đurđevac)  utakmica je protekla u ravnopravnoj igri, gdje je Rudar imao još pokoju prigodu, dok su gosti možda čak i malo razočarali svoje vjerne navijače White Stonese. Recimo da  se na Šuderki okupilo oko 500-njak gledatelja, te da nije bilo ni jednog izgreda kako od gostujućih tako ni od domaćih navijača, jedino je možda bilo ružno čuti neka skandiranja gostujućih navijača prema sucu Dergezu.

Ono što pa je bilo lijepo za čuti je navijanje obiju navijačkih skupina kroz pjesmu.

Na kraju moramo pohvaliti cjelokupnu ekipu Rudara za zaista lijepu prezentaciju, kao i trenera Škvorca na odlično postavljenoj igri. Rudar sljedeću prvenstvenu utakmicu igra u subotu kod ekipe Radnika u Križevcima, no prije toga ih očekuje u srijedu 11. 09. 2019. utakmica 16-ine međimurskog  Kup-a kod ekipe Galeba iz Oporovca. Utakmica se igra u 17,00 sati.

  1. HNL Sjever 19/20, M. Središće, Igralište Šuderka, 07. 09. 2019., 3. kolo

NK RUDAR – NK VARTEKS  2:0(1:0)

Službene osobe: Marko Dergez, Mladen Matić, Marko Gašparić,  Dario Matočec  delegat: Željko Brnić

Strijelci: 1:0 37′ Antolović, 2:0 63′ Slunjski (KU)

Gledatelja:  500

Crveni kartoni: 53′ Mesarić(Rudar), 63′ Benković(Varteks)

RUDAR: Rajf, Šardi. Kuhar,(67′ Radiković), Mesarić, Antolović(87′ Zrna), Šoltić,(60′ A. Zadravec), P. Pintarić, Novak, M. Zadravec, Slunjski, E. Pintarić pričuve: Končić, Radiković, A. Zadravec, Zrna trener: Dražen Škvorc

VARTEKS: Domjan, Radić, Skoliber, Sušac( 59′ Kuhar), Težački(87′ Pomper), Kosir, Malenović, Vuković, Kukec(76′ Žganec), Benković, Šoštarić pričuve:  Pozder, Šprem – Veljavečki, Žganec, Kuhar, Pomper, Sabolić, Pakšec  trener: Želimir Orehovec

(tekst i foto: zr- mitić)