Rudar nakon loše igre i pristranog suđenja bez bodova u Jalžabetu

U 18. kolu međužupanijske lige Čakovec – Varaždin Rudar je gostovao kod ekipe Jalžabeta i nažalost doživio poraz.  Nakon dva  neriješena rezultata  tako ni u ovom trećem nastupu u proljetnom dijelu prvenstva  igrači Rudara nisu  uspjeli upisati pobjedu.

Treba reći da  su sami i jedini krivci  što nisu došli do bodova. Bilo je tu premalo htijenja iako su dobro započeli utakmicu te su u prvih petnaestak minuta bili bolji protivnik i nisu iskoristili vrlo izglednu prigodu preko Skolibera.  Nakon toga bilo je previše nervoze u samoj ekipi.

Domaćin dolazi u vodstvo od 1:0  iz prve prave prigode i to 31. minuti, kada nakon jedne izgubljene  lopte na sredini terena domaći igrač Petrovečki  upućuje udarac prema golu te lopta pogađa nekog od igrača Rudara i  završava u mreži usprkos svim naporima vratara  Rajfa da je zaustavi. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

I u drugom dijelu Rudar je počeo dobro imao inicijativu ali bez rezultata. Domaćini nakon brze kontre u 57. minuti povećavaju rezultat na 2:0  preko Možanića.

Rudar je i dalje ulagao puno napora, no očito da to nije bio njihov dan i jedino što su uspjeli bilo je smanjenje rezultata na 2:1, zgoditkom Roberta Skolibera u 73. minuti.

Posebna priča ove utakmice bio je sudac Goran Tomičić koji je svakom svojom gestom, zviždukom nastojao isprovocirati igrače Rudara i u tome uspijevao. Nismo jedno vrijeme uopće htjeli komentirati suđenja, jer pojedini suci su čudne biljke i zaista je nekad njihov posao teško obavljati. No ovakvo narcisoidno suđenje s očitom namjerom da nekog oštetiš ne spada na sportske terene, a i sam povjerenik za suđenje morao bi ipak pripaziti gdje i kako delegira te suce.  I još  jedno pitanje čemu služe delegati koji sjede i ništa ne vide ili ne žele vidjeti?

Rudaru ne preostaje ništa drugo nego okrenuti se novom susretu u subotu kada dolazi ekipa Međimurca iz Dunjkovca Pretetinca i pokušati u četvrtom susretu  doći do prve proljetne pobjede.

Na kraju se ispričavamo što zbog tehničkih problema nismo u mogućnosti objaviti fotografije s utakmice.

Četvrta nogometna liga Čakovec – Varaždin, Jalžabet, 24. 03. 2019. 18. kolo

JALŽABET – RUDAR 2:1(1:0)

Suci: Goran Tomičić(Varaždin), Dražen Sukanec, Matej Mesarić

Delegat: Željko Panić (Varaždin)

Strijelci: 1:0 31′ Petrovečki 2:0 57′ Možanić 2:1 73′ Skoliber

Gledatelja: 100

JALŽABET: Špicer, Petrovečki, Žugec, Možanić, Vrbek(88′ Tenčić), Hanc(60′ Bručić), Šaško, Modrić, Labaš, Car, Amanović pričuve: Deduš, Šamarija, Tenčić, Bručić, Franjčić, Kefelja Trener: Goran Vitković

RUDAR: Rajf, Šardi, Šprajc, Vuri, Zadravec, Šoltić, Radiković, Novak, Petak, Goričanec, Skoliber pričuve: Toplek, Mesarić, Končić, Vinko trener: –

(tekst zr, foto zr arhiva Muralista)