RUDAR NA KRAJU POLUSEZONE IZGUBIO I OD MLADOSTI 1:3

Po teškom  mokrom i pomalo blatnjavom , ali  odlično pripremljenom terenu Rudar i  Mladost iz Ždralova odigralI su lijepu borbenu utakmicu koja je bez obzira na poraz Rudara zadovoljila oko 150 gledatelja.

Ekipa Rudara  nastupila je u nešto oslabljenom sastavu  u kojoj su nedostajali Marko Šoltić zbog tri žuta kartona i Matija Županec zbog ozljede. Tome treba još napomenuti da je i Dario Šoltić nastupio nedovoljno spreman jer zbog ozljede i viroze nije  trenirao u zadnja dva tjedna. Usprkos tome Rudar se odlučno i dobro suprotstavio Mladosti koja je s obzirom na dosadašnje rezultate bila lagani favorit. U prvih nekoliko minuta Rudar stvara dvije izgledne prilike , ali ih ne koristi i normalno kazna slijedi. 

U 9. min. utakmice gostujući  igrač sa brojem 9.  Habek D. odlučuje se na udarac sa nekih  sedamnaest metara , pa kako nije u tom momentu  uspio biti izblokiran, posprema loptu u mrežu.

 Gosti dolaze u vodstvo od 1 : 0 iako se u tom dijelu igre  nisu predstavili kao imalo bolji takmac od domaćina.

Domaćini nisu klonuli duhom već nastavljaju pritiskati  goste. U tom periodu gosti imaju i dosta sreće no koja ih je napustila u  42. min.  nakon odlične akcije i centaršuta  D.Šoltića,  Vurušić B. glavom posprema loptu u suprotni kut gostujućeg vratara. Zasluženih 1 : 1 i tim se rezultatom odlazi na odmor.

Drugi dio započinje laganom premoći Rudara koji gospodari terenom, ali bez vidljivijeg efekta.

Nakon jedne  od grešaka u obrambenom dijelu domaćina  kada puštaju gostujućeg igrača da se probija do nekih dvadesetak metara od gola , a da se prije toga ne napravi prekid na igraču već su to morali učiniti na relativno maloj udaljenosti od gola gosti postižu zgoditak iz slobodnog udarca.

Sam udarac nije bio toliko precizan koliko je goste poslužila sreća te se lopta odbija do živog zida mijenja smjer,vara vratara Rajfa i završava u mreži. Još jedanput gosti dolaze u vodstvo od 1 : 2 uz ne previše truda u 54. minuti. Strijelac je bio igrač sa br.18 Jelić-Balta.

Nije prošlo ni pune dvije minute, a gosti povećavaju vodstvo nakon jednog sudara i nesporazuma dvojice domaćih igrača, Habek D.  koristi njihovu grešku,  sam izlazi pred  vratara Rajfa i mirno posprema loptu u mrežu Pokušavao je Rudar učiniti još nešto do kraja , ali sva njihova nastojanja ostala su bez rezultata. Na kraju treba reći samo to da usprkos  nastojanjima i željama Rudara  Mladost zasluženo nosi bodove iz Središća  ako zbog ničeg drugog ono zbog manje učinjenih grešaka na ovom teškom terenu.

Eto tako je završila prva polusezona takmičenja Rudara u najvišem rangu dosada porazom , a kojeg se vjerojatno i moglo izbjeći . Rezime cijele sezone dati ćemo u jednom od pregleda  na ovu polusezonu  sa osvrtom na nju od samih sudonika, dakle igrača,trenera,članova uprave i svih onih koji su  na bilo koji način učestvovali  u  radu ekipe i cijelog kluba.

Naš osjećaj da je rezultat realan , ali se ne možemo oteti dojmu da s obzirom kako se natjecanje odvijalo moglo se  postići i više , a zašto se nije to će nam vjerojatno nakon analize reći u Rudaru. Za kraj treba istaknuti i lijepu gestu Rudar koji je opet svoje vjerne navijače počastio bogračom u odličnoj kulinarskoj izvedbi pekleničkog dvojca Rude i Ćibisa. Velika pripomoć u svemu tome  bio im je i naš Miki Zobić.  Dečki  kuhari , hvala vam u ime navijača.

 

                                                                                                (tekst Z. Rihtarec,foto Tin Tomanić)