Rudar kući pjevajući iz Đurđevca, izborena pobjeda i osvojena nova tri boda

U 5. kolu 3.HNL lige Rudar je gostovao kod do ovog kola trećeplasirane ekipe Graničara iz Đurđevca.
Nakon hrabre, borbene i vrlo dobre igre Rudar se na svoju Šuderku vratio s punim plijenom izvojevavši pobjedu od 2:3.
Prije nego kažemo nekoliko riječi o samoj utakmici recimo da je to Rudaru treća pobjeda za redom u prvenstvu, a ako tome pridodamo i pobjedu u Kupu protiv ekipe Tehnike iz Koprivnice to su četiri pobjede u nizu s lijepim omjerom golova od 9:2. Zbog toga sve čestitke ekipi Rudara.
U utakmicu s ekipom Graničara Rudar je ušao dosta hendikepiran čak bez četvorice prvotimaca. Pa recimo da su nedostajali A. Vaš koji je ozlijeđen, A. Zadravec nije igrao zbog obiteljskih razloga, K. Nedeljko je bolestan, a ozlijeđeni D. Šoltić cijeli je susret pratio s klupe.
No bez obzira nato ostatak ekipe pokazao je svoju homogenost i karakter te se domaćinu odupro na najbolji mogući način borbenošću i dobrom igrom.
Inače gledali smo napetu utakmicu s dosta prigoda o čemu govori i pet postignutih zgoditaka, a u svemu tome Rudar je bio uspješniji, umješniji i malo sretniji te je zasluženo došao do tri boda.
Rudar je utakmicu otvorio s dvije lijepe prigode, no bez rezultata. Uzvratili su domaćini sa svojim prigodama, ali i nisu bili uspješniji.


Ipak u 23. minuti domaćini nakon lijepo izvedenog slobodnog udarca Igora Sabola dolaze u vodstvo od 1:0.


Nije predugo trajala radost domaćina, a zato se pobrinuo Roberto Skoliber koji je u 28. minuti  promiješao domaću obranu i rutinski svladao domaćeg vratara za 1:1.
Bio je to i rezultat prvog dijela utakmice možda i najrealniji jer su ekipe imale još nekih prigoda no nedostajali su ti kvalitetni završni udarci.
U drugi dio utakmice domaćini su ušli žešće, ali ih ekipa Rudar vrlo brzo smiruje novim zgoditkom Roberta Skolibera u 54. minuti koji lijepo proigravanje Zeljka koristi za vodstvo „lapornika“ od 1:2.
Nakon toga Rudar na žalost propušta u brzim kontrama realizirati nekoliko prigoda za konačnu pobjedu, a to u 88. minuti koriste domaćini i preko još jednom Igora Sabola poravnavaju rezultat na 2:2.
I kad su se neodlučnim rezultatom već skoro pomirile obje ekipe Rudar izvodi jedan od svojih posljednji napada griješi domaći vratare kod izbijanja lopte ona dolazi do Le. Mesarića koji je s nekoliko metara kroz šumu nogu šalje u mrežu za konačnu pobjedu Rudara i veliku radost igrača i navijača Rudara. Još jednom moramo na kraju pohvaliti cjelokupnu ekipu Rudara kao i trenera Škvorca na ovome što u zadnje vrijeme prikazuju.

Ni ovaj puta Rudar nije bio bez podrške svoji navijača, “laporniki” su opet bili tu kao i uvijek te pružali veliku podršku svojoj ekipi te nisu ustuknuli, žao nam je što to moramo reći zaista nekorektnim domaćim nazovi navijačima.

3. HNL Sjever

GRANIČAR – RUDAR 2:3 (1:1)

Suci: Stjepan Barišić, Tomislav Hudika, Jurica Šprem, Željko Stipanić delegat: Filip Cindrić


Strijelci: 1:0 23′ Sabol, 1:1 28′ Skoliber, 1:2 54′ Skoliber, 2: 2 88′ Sabol 2:3 90+3 Le. Mesarić
Gledatelja: 250

GRANIČAR: Vlašiček, Palaić, Nikšić, Kožar(90+2′ Brusač), Jendrašic, Fusić, Šantek, Žagi, Šehić, Lenardić(74′ Begić), Sabol pričuve: Stanešić, Levačić, Tišljar, Plazek, Đurić, Brusač, Begić trener: Dario Brgles
RUDAR: Rajf, Vinko, Radek( 46′ M. Zadravec), Skoliber, Šardi, Le. Mesarić, Vurušić(90+3′ Lo. Mesarić),M. Šoltić, Patafta, Zrna, Zeljko pričuve: Kovač, D. Šoltić, M. Zadravec, Lo. Mesarić trener: Dražen Škvorc

(tekst i foto: zr)