RUDAR IZGUBIO ZBOG NEISKUSTVA I NEPOŠTIVANJA FER-PLEJA GOSTIJU (tekst Zlatko Rihtarec, foto Tin Tomanić)

Danas je momčad Rudara odigrala drugu domaću utakmicu u  takmičenju 3.HNL lige sjever. Gost je bila ekipa  Croatie iz  Grabrovnice, već nekoliko godina član te lige. Cijelo vrijeme ta je  ekipa plasirana vrlo visoko, do petog mjesta, što govori o njenoj kvaliteti.

Utakmica nije dobro započela za momčad Rudara, jer već u prvoj minuti gosti dolaze u vodstvo od 0:1 nakon proboja po lijevoj strani, te ubačaja na drugu vratnicu, gostujući igrač sa brojem 9 Pavlović, mirno  posprema loptu u desni kut vratara Rajfa. Puno primjedbi imali su igrači i navijači Rudara na taj zgoditak . Sigurno  je da gosti nisu poštivali pravilo fer-pleja s obzirom da je igrač gostiju ostao  ležati i igrači domaće momčadi očekivali su da će gosti izbaciti loptu iz igre, što  oni nisu učinili, već su nastavili akciju i postigli zgoditak. No isto tako obrana Rudara morala je biti opreznija i ne dozvoliti takav razvoj događaja.

Utakmica je nastavljena, a igrači Rudara igraju u šoku i to koriste gostujući igrači te preko igrača sa br.10 Celišćaka stvaraju dvije  stopostotne šanse, ali ih oni što zahvaljujući dobrim intervencijama  našeg vratara  Rajfa, a što  lošim udarcima Celišćaka ne koriste, te domaćina ostavljaju u igri.

Rudarovci se bude te polako preuzimaju igru, te preko Šoltić D. ne iskorištavaju dvije odlične pozicije za izravnavanje rezultata. Tako u nastavku prvog poluvremena

Rudarovci pokazuju da se bez problema mogu nositi sa gostujućom ekipom. Treba posebno zabilježiti prigodu Vurušić B. koji nakon što je  oduzeo loptu, sa  njom pretrčao više od 70 m, .izdržavši na leđima pritisak dvoje gostujućih igrača, izlazi sam pred vratara koji mu odličnom intervencijom skida udarac.

Gostujućim vodstvom 0:1 završava prvi dio utakmice.

U drugo poluvrijem domaći igrači ulaze sa jednom izmjenom, umjesto Novak D,ulazi  Vurušić S. Rudar odmah preuzima inicijativu te stvara obruč oko gostujućeg vratara. I kad se očekivao preokret Zadravec D. pokušava jednom dubinskom niskom loptom proigrati svoje vezne igrače što gosti koriste i presijecaju loptu. Slijedi  brza kontra i Jurić Ilija povećava vodstvo gostiju na 0:2. Nije to previše omelo domaćina koji nastavlja sa pritiskom i ne koristi nekoliko izrazito lijepih prilika. Ipak nakon lijepog prodora Vurušić B. po desnoj strani te njegovog prizemnog ubačaja na prvu stativu, gostujući igrač  sa br.6 Miloš, ubacuje loptu u svoju mrežu. Igrala se 69 minuta i ostalo je  još dosta vremena za domaćina da pokuša izboriti barem bod. Stvara domaćin šanse, pritišće  goste, ali lopta jednostavno neće u mrežu. Tako da konačan rezultat ostaje 1:2 .Gosti zasluženo pobjeđuju jer su pokazali da su iskusnija ekipa i to im je donijelo 3 boda  u M.Središću.

Opet se na stadionu Šuderka skupio lijepi broj gledatelja, kojih je bilo negdje oko 300, što veseli, jer je to puno  više nego što je utakmice posjećivalo u 1. međimurskoj ligi. Nemamo što zamjeriti igračima Rudara, borili su se i u većem djelu utakmice nadigrali iskusnije goste, ali odlučila je  danas naša neefikasnost kao i neiskustvo.

Slijedeću utakmicu Rudar igra u Koprivnici i to 13.09.2013 (petak) u 17,00 sati .

Navijači organiziraju prijevoz autobusom koji polazi u 15,45 minuta sa autobusnog kolodvora. Prijaviti se može u Piccasu ili kod gosp. Hren Dragutina Bolte.

Izjava trenera Antona Srše nakon utakmice:

Šteta što smo tu utakmicu izgubili. Bila je to dobra utakmica, vidi se ipak da smo još  malo neiskusni za  tu ligu. Rani gol je odredio tok utakmice tako da smo se tražili dvadesetak minuta, ne ulazeći u to da li  su oni  trebali izbaciti loptu ili ne. Izmjenama u poluvremenu dobili smo na napadačkom dijelu igre i mislim da smo time napravili puno toga i postali bolja ekipa. Iako smo našom greškom primili drugi gol ,vratili smo se u igru, smanjili rezultat i samo nas je neiskustvo i nesreća maknula od osvajanja barem jednog boda. Mislim da nam ne trebaju nikakva pojačanja jer vjerujem u ovu ekipu i mislim da ćemo  nakon što odigramo ovu seriju teških utakmica, polako rezultat početi okretati u našu korist. Očito nam treba samo iskustva.

Pokušali smo doznati i mišljenje naših navijača pa smo za dojam o utakmici zamolili bivšeg igrača Rudara ,a danas jednog od najvećih navijača Radeljak Franju:

Teška utakmica, gosti za nijansu bolji. U pitanju je  samo jedno neiskustvo kojeg ćemo iz utakmice u utakmicu sve više stjecati ,a ujedno  dobivati i rezultat. Dobro je trener Srša posložio momčad, ali  nije bilo sreće, imali smo svoje  šanse. Rudar je pokazao da može igrati treću ligu i iz utakmice u utakmicu će biti sve bolje.