RUDAR IZ NEDELJANCA DONIO PRVE TRI PROLJETNE VISIBABE

Na startu proljetne polusezone Rudar iz Nedeljanca sasvim zasluženo donosi tri boda.  Iako je u ovoj utakmici nastupio hendikepiran zbog neigranja dvojice standardnih igrača prve postave F.Novak i D.Šoltića suverenom i dominantnom igrom došao je do tri boda. Utakmica je inače odigrana na dosta teškom,vlažnom,mekanom terenu. Vjetar koji je puhao tijekom cijele  utakmice još je više igračima otežavao igru.

U  prvom dijelu prema riječima trenera Rudara Nikole Goričanca, Rudar je svjesno prepustio inicijativu domaćinu s obzirom da su u tom periodu igrali nasuprot  vjetru, čekajući da splasne entuzijazam domaćina. I u tom dijelu  Rudar u 31.minuti propušta najizgledniju prigodu u tom dijelu utakmice, kada Šardi nakon odličnog ubačaja iz kuta M.Šoltića sa nekih četiri metra neometan  glavom upućuje udarac pored gola. U tom dijelu utakmice domaćin se žalio zbog navodno nedosuđenog jedanaesterca kod igranja Zadravca rukom. Sudac Zobec dosudio je  slobodan udarac sa vrha 16 metara, dok su domaćini uvjeravali suca da se to dogodilo unutar 16 metara.

Koliko je taktika trenera Goričanca bila ispravna pokazao je drugi dio utakmice kada je Rudar apsolutni gospodar na terenu te stvara prigode, a ubrzo i dolazi u vodstvo. U 64.minuti danas u drugom dijelu vrlo raspoloženi Vurušić oduzima jednu loptu domaćinu te topovskim udarcem pod prečku dovodi Rudar u vodstvo od 0:1.

 

I nakon toga Rudar je bolja ekipa te stvara prigode, ali ih ne realizira što zbog promašaja,što zbog dobrih odbrana domaćeg vratara Mikića. Tko su lijepe prigode propustili Knežević, Goričanec u dva navrata,M.Šoltić,Vurušić.

No u 89.minuti nakon brze akcije Rudara Vurušić ulazi u šesnaesterac domaćina oslobađa se domaćih obrambenih igrača i rutinirano prizemnim udarcem postavlja konačnih 0:2. Rudar je tako otvorio polu sezonu pobjedom, a u slijedećom 17.kolu domaćin je ekipi Zelengaja  koja je u ovom kolu na svom terenu pobijedila ekipu Međimurca sa 1:0. Utakmica se igra u subotu 11.03.2017.godine u 15,00 sati.

 

 

   NK „NEDELJANEC“- NK „RUDAR“  0:2 (0:0)

                                                       

NEDELJANEC:Mikić,Škoranec,Gredelj(53.Štefulj),Kovačić,Kučko,Levatić,Hanžek(13.Bistrović 73.Kocijan),Rog,Matučec,Blaži(78.Habulan),Novak pričuve: Bistrović,Blaži I.Habulan,Minđek,Štefulj,Kocijan,Glavaš trener:Damir Maretić

 

RUDAR:  Rajf,Den.Levačić(78.N.Šoltić),Šardi,Vuri,Vurušić,Dan.Levačić(60.Goričanec),

Knežević,Zadravec,Radiković(90.D.Novak),Horvat,M.Šoltić pričuve: Stojko(pv)

Tkalec,D.Šoltić,Goričanec,D.Novak,Čalopa,N.Šoltić trener: Nikola Goričanec

Strijelci::0:1 64.min Vurušić 0:2 89.min Vurušić

Suci: Edvin Zobec, Rudolf Čižmešija, Bruno Brljak delegat: Novak Nedeljko

Gledatelja: 150

(tekst i foto Z. Rihtarec)