RUDAR ISPRAŠIO TURNIŠČE

                                   NK  “RUDAR” – NK  “TURNIŠČE “

                                                       3 : 0 (1 :0)

 

Nakon tjedan dana priprema Rudar je odigrao i prvu pravu ozbiljniju prijateljsku utakmicu .Na svom igralištu Šuderka  ugostio je vrlo solidnu ekipu slovenskog trećeligaša NK “Turnišče ” iz istoimenog mjesta. Prije svega treba istaknuti da smo prisustvovali vrlo kvalitetnoj utakmici s obzirom na fazu priprema u kojoj se ekipe nalaze.

 

 Bilo je puno trke , želje za igrom sa puno stvorenih lijepih prilika naročito od strane domaćina. Tako je dvije vrlo izgledne prilike u 15′ i 20′  propustio danas vrlo dobri Knežević, da bi lijepim lobom u 28 ‘ minuti Vurušić  zasluženo doveo Lapornike u vodstvo .

Gosti uzvraćaju u 40. minuti sa lijepo izvedenim slobodnim udarcem, ali se Rajf

nije dao iznenaditi i odličnom intervencijom skida lopta iz samog donjeg lijevog kuta. Još jednu šansu ne koristi D.Šoltić kada sam izlazi pred gostujućeg vratara, ali izvanredni golman gostiju i to skida. Rezultatom 1 :0 odlazi se na odmor .

 

U drugo poluvrijeme ekipe ulaze sa nešto izmijenjenim sastavima, ali i dalje gledamo lijepu i dopadljivu igru sa obje strane. U 52. ‘ minuti Rudar  povećava svoje vodstvo na 2 : 0 krasnim lob udarcem N.Šoltića.  Nastupa period ravnopravne igre bez nekih pogodnih  prilika , ali sa puno lijepih akcija i puno žustrine u igri.

 U  87 ‘ minuti Knežević postavlja konačni rezultat od 3 : 0  nakon lijepog udarca Liklina te odlične obrane gostujućeg vratara, izbacivanja lopte sa same gol crte od strane M.Horvata, da bi na kraju loptu u mrežu mirno spremio Knežević.

 

 Lijepo je izgledalo danas ono što nam je prezentirala ekipa Rudara i očito je da  je trener Vincetić na dobrom putu da stvori jednu pravu ekipu željnu igre i nadigravanja što se naročito svidjelo prisutnim gledateljima.

 

 Odgovornost u igri jedan je vrlo važan element koji smo zamijetili pa bez obzira što neki igrači igraju na sasvim novim pozicijama to rade vrlo dobro , odgovorno i kivalitetno.  Ako se tako nastavi gledatelji na igralištu Šuderka imati će se u ovoj sezoni čemu veseliti.

 

Prije samog početka utakmice dugogodišnjem igraču Rudara N.Vuri predan je prigodan poklon povodom njegovog  ulaska u bračne vode. Nino neka ti je sretno i lijepo !!!

 

Sastavi:

 

NK “RUDAR” : M.Rajf , Den. Levačić , Šprajc , Zadravec , Berdin , Vurušić , Knežević , Podgorelec , Novak, N. Šoltić , M. Šoltić

pričuve: R.Rajf , D.Šoltić , Jezernik , Vuri , Dan. Levačić ,Liklin ,Radiković Šardi , Mihalic trener  : Goran Vincetić

 

NK “TURNIŠČE ” : Lebar, Mujdrica , A. Horvat , Prša , M . Horvat , Takacs ,Šemen , E.Lutar , Rozman , Tivader

pričuve : D . Luter , T. Horvat , Koznicov , Penhofer  trener : Mihael Bukovec

 

Suci : Zadravec , Mesarić , Novak

 

gledatelja: 150  (Z. Rihtarec, foto Tin Tomanić)