Rudar iščupao bodove protiv Papuka

Rudar je odlično krenuo u utakmicu s posljednje plasiranom ekipom Papuka iz Orahovice  i u 13. minuti došao u vodstvo zgoditkom igrača s brojem 13 Matije Zadravca iz slobodnog udarca. Bilo je to vodstvo koje je  domaćim navijačima dalo nadu da će Rudar ovaj put dosta lako doći do novih bodova.

I vjerojatno bi se to dogodilo da je Rudar u tom periodu realizirao svoje prigode.  Ali nije, a to se u sportu osvećuje. U 39. minuti iz svoje prve prave prigode gosti poravnavaju rezultat. Nakon odlično odigranog duplog pasa sa suigračem Miroslav Rukavina poravnava rezultat na 1:1. Bio je to dosta velik šok za igrače Rudara koji do kraja poluvremena nisu uspjeli doći do neke igre.  Bilo je tu premalo agresivnosti. Ne može se reći da nije bilo htijenja, ali kao da ih je ovo jesenje sunce jednostavno izmorilo. Tim rezultatom otišlo se na odmor.

Odmah na početku drugog dijela vidjelo se da su Rudarovci odlučili čvrsto doći do nova tri boda.  Imaju punu inicijativu i loptu u svom posjedu, ali do zgoditka ne mogu. Dapače u 50. minuti slijedi novi šok za domaćina kada gosti iz Orahovice brzim kontranapadom dolaze do vodstva od 1:2 zgoditkom Tihomira Živkovića.

Iako su mnogi  u tom trenutku pomislili da je na pomolu poraz Rudar nakon zaista lijepe serije, tako nisu mislili i igrači Rudara koji  u 67. minuti poravnavaju lijepim udarcem glavom Emanuela Pintarića na ubačaj Lea Mesarića. Bilo j to 2:2 i novi poticaj za igrače Rudara.

U 83. minuti nakon odlično izvedenog slobodnog udarca  Antonia  Zadravca pred gostujućeg vratara najbolje se snalazi Leonard Mesarić te iz blizine ubacuje loptu u mrežu  za konačnih 3:2 i veliko veselje lapornika.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, te je Rudar na svoj bodovni konto uknjižio nova tri boda i zadržao peto mjesto na ljestvici. Treba reći da je Rudar zaista na težak i mukotrpan način naprosto iščupao bodove u ovoj utakmici, ali ujedno su to i oni najslađi bodovi. Osjetilo se na današnjoj utakmici neigranje  motora ekipe Dejana Slunjskog, koji se vraća nakon izdržane kazne akumuliranih kartona u idućoj utakmici, no u toj iduće subote neće biti Leonarda Mesarića zbog kazne tri žuta kartona. Tu utakmicu Rudar igra u Virovitici s istoimenom ekipom.

  1. HNL Sjever, Mursko Središće, Igralište Šuderka, 12. 10. 2019., 8. kolo

RUDAR –PAPUK (Orahovica) 3:2 (1:1)

Službene osobe: Ante Bundović, Tomislav Hudika, Ivan Iveljić       delegat: Dejan Kovač

Strijelci: 1:0 13′ M. Zadravec, 1:1 39′ Rukavina 1:2 50′ Živković, 2:2 E. Pintarić  3:2 83′ Mesarić

Gledatelja: 300

RUDAR: Rajf, Šardi, Kuhar (38′ Radiković), Mesarić, Antolović (87′ Zrna), A. Zadravec, Šoltić, P. Pintarić, Novak, M. Zadravec, E.Pintarić (88′ Nedeljko) pričuve: Končić, Radiković, Zrna, Nedeljko, Vinko,  predstavnik kluba: Smiljan Liklin

PAPUK: Mehmedi, Rukavina, Šantić, B. Mimić, S.  Čavić, Živković, Podboj, Špoljarić, Knežević (87′ Periša), Rupčić, M. Čavić pričuve: Mahaček, Marinić, Periša, S. Mimić, trener: Stjepan Mađarić

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić, zr)