Rudar i Polet u derbiju nad derbijima podijelili bodove

Podjelom bodova i rezultatom 1:1, pred oko 600 gledatelja, završio je derbi susret 4. nogometne lige Čakovec- Varaždin između Rudara i Poleta.

Derbi je kao i svi dosad pružio gledateljima zanimljivu, žustru i borbenu igru možda za nečiji ukus i ne baš prelijepu za oko, ali igru koja je mogla zadovoljiti sve ljubitelje nogometa.

Prvu ozbiljniju prigodu na utakmici u 10. minuti propušta Vurušić, kada njegov udarac glavom krajnjim naporom hvata  gostujući vratar Jambres. No u 16. minuti Rudar dolazi u vodstvo kada Roberto Skoliber koristi nesporazum gostujućeg vratara i obrambenog igrača te spretno šalje loptu u mrežu za vodstvo  Rudara od 1:0.

U daljnjem tijeku ravnopravne utakmice Rudar je ipak opasniji po gol, pa tako vratar Poleta Jambres zaustavlja opasan udarac Šoltića, a Rudarovci su zbog igranja rukom u  kaznenom prostoru tražili i najstrožu kaznu, no  neuvjerljivi sudac Kolarić ostao je nijem na njihove prosvjede i želje.

Polet je u tom dijelu utakmice stvorio dvije-tri poluprigode, no  bez završne realizacije.

U jednom dijelu susreta igra se zaoštrila, zbog par oštrijih startova s obje strane, a sudac Kolarić  nije bio na visini zadatka da spriječi takav način igre. Ipak vrlo brzo, zahvaljujući samim igračima takav se način igre primirio te prvi dio  završava vodstvom Rudara od 1:0.

Drugi dio utakmice oba trenera započinju s  promijenjenim sastavima te u Rudaru Petaka mijenja G. Radiković, dok Polet svoj napada osvježava s  Medvedom i Čurinom te još jednim svježim igračem, Sakačom. U tom drugom dijelu Polet je bio bolji s većim posjedom lopte, ali bez nekih izrazitijih prigoda. I gosti u tom dijelu utakmice traže kazneni udarac kada po njihovom mišljenju Šprajc  ruši Čurina, no sudac Kolarić ostaje nijem i u tom slučaju.

Rudar pak  u tom dijelu ne koristi lijepu prigodu Skolibera za povećanje od 2:0.

U 70. minuti Polet dolazi  do poravnanja rezultata kada Šprajc promašuje loptu , a ona dolazi do Dejana Mezge koji je posprema u mrežu za 1:1.

Puno kritika upućeno je u ovoj  situaciji na račun suca Kolarića  od strane Rudara zbog navodnog prekršaja igrača Poleta na Šprajcu  nakon čega je došlo do prigode za Polet.

Do kraja utakmice Polet je stvorio još dvije izgledne prigode koje nije uspio realizirati, dok jeRudar u tom dijelu ostao  bez nekih izrazitih prigoda za postizanje zgoditka.

Kako svaka utakmica ovakvog intenziteta ima svoje junake i tragičare tako i ova. Svakako je po nama igrač utakmice Evald Vinko, igrač Rudara koji je odlično dirigirao igrom Rudarove ekipe te ga se moglo vidjeti po cijelom terenu.

Od svih aktera utakmice svakako da je najslabija figura  bio glavni sudac Patrik Kolarić, koji se u ovoj utakmici nije baš najbolje snašao. I jedni i drugi imali su puno kritika na njegovo suđenje koje je bilo ovaj put bez istih kriterija i sankcija za iste prekršaje, a i velik dio  njegovih odluka bio je diskutabilan. Očito da Kolarić kojeg svi poznajemo kao vrlo kvalitetnog suca ovoga puta nije imao svoj dan.

I na kraju recimo da je po prikazanom rezultat realan, svakome po bod, iako možda kod jednih i drugih ostaje mali žal za konačnom pobjedom.

Na kraju recimo da je i ovaj derbi završio zajedničkim, prijateljskim druženjem obiju ekipa i navijača uz grah kojeg je pripremio domaćin.

Zanimljivost ove utakmice bila je i u tome da su cijelu utakmicu zajednički odgledali predsjednici klubova Damir Cilar i Miroslav Novinšćak i tako dali primjer kako sportski rivalitet mora postojati, ali sve u okviru prijateljstva i zajedničkog druženja.

  1. nogometna liga Čakovec Varaždin, 13. 10. 2018., Igralište Šuderka , M. Središće. 9. kolo  

RUDAR – POLET  1:1  (1:0)

Suci: Patrik Kolarić, Rudolf Čižmešija, Dominik Mihoci

Delegat: Dino Jambrović

Strijelci:  1:0 16′ Skoliber, 1:1 70′ Mezga

Gledatelja: 600

RUDAR: Rajf, Šprajc, Vurušić (90′ M. Radiković), A. Zadravec, Šoltić, F. Novak, M. Zadravec (86′ Levačić), Toplek, Petak (46′ G. Radiković), Vinko (90′ Vuri), Skoliber (79′ Goričanec), pričuve: T. Novak, Levačić, Šardi, Vuri, G. Radiković, Goričanec, M. Radiković, trener: Željko Domjanić

POLET: Jambres, Rožman (46′ Medved), Filipović (46’Sakač), Mezga, Hozjan, Goričanec (46′ Čurin), Barat, Ferlin (57′ Mlinarić), Horvat, Cvetković, Herceg, pričuve: Horvat, Sakač, Medved, Karlovčec, Mlinarić, Turk, Čurin, trener: Zoran Šardi

(tekst Zlatko Rihtarec, foto: Tin Tomanić, zr)