Rudar i dalje u krizi rezultata

U 19. kolu Četvrte međužupanijske lige Čakovec Varaždin Rudar je doživio i drugi uzastopni poraz i to ovoga puta na svom terenu u igri  s Međimurcem iz Dunjkovca Pretetinca s 0:1. Kako je u prva dva kola remizirao tako je Rudar još uvijek bez pobjede na početku proljetnog dijela prvenstva u dosadašnja odigrana četiri kola. Ono što posebno upada u oči je to što je Rudar na proljeće postigao samo jedan zgoditak Skoliber), a nogomet je igra koja se igra na golove, pa onda ovakvi rezultati ne čude. Ne bismo sada previše o uzrocima takvih rezultata, ali dva su sigurna prvo ozljede koje su poharale ekipu, a drugo premali izbor igrača. To su stvari na kojima će uprava sigurno morati u ljetnom prijelaznom razdoblju dobro poraditi. Ono što veseli je dobar rad škole nogometa pa se je za nadati da će i iz tog kadra uskoro izaći i pravi igrači za Rudar, a do tog vremena sigurno je da povratak bivših igrača u klub te dovođenje novih jedina je opcija koja momentalno preostaje u ljeti.

Što se pak tiče same utakmice s Međimurcem ne može se reći da igrači nisu željeli i htjeli, dapače, ali bilo je to previše stihijski , te su tek u zadnjih petnaestak minuta pokazali pravo lice, ali  im je tada sportska sreća okrenula leđa.

Gosti do pobjede dolaze u 66. minuti nakon jedne brze kontre i spretne reakcije kapetana gostiju D. Treske  koji s nekih desetak metara prizemnim udarcem šalje loptu u mrežu za vodstvo od 0:1.

Rudar je tek nakon primljenog gola ozbiljno krenuo prema gostujućim vratima no kako smo rekli sreća im je okrenula leđa.

U 83. minuti Rudar upućuje nekoliko udaraca prema vratima golmana gostiju Bulića, no stalno neko blokira te udarce da bi nakon udarca Skolibera lopta pogodila prečku te se nakon još jednog odbijanca sretno odbija u ruke gostujućeg vratara.

U 86. minuti još jedne dobra akcija Rudara i udarca prema golu gdje je gostujući vratar već bio savladan, no sa same gol linije loptu izbija Kai Tomoki i tako je propala još jedna izgledna prigoda za Rudar, a gosti zasluženo nose sretno i spretno izborena tri.

Rudar je izgubio i drugu utakmicu no svakako bismo htjeli istaknuti jako dobro suđenje sudačke trojke na čelu s Bojanom Jurasom, pa sad kad usporedite ovo i ono što je doživljeno u Jalžabetu s prepotentnim Tomičićem to je kao nebo i zemlja.

Rudaru sad preostaju u ovom tjednu dvije utakmice s ekipom Nedelišća i to obje na gostovanjima pro 03.04. u 17,00 sati ¼ finale Međimurskog kupa, a tri dana kasnije 06.04. u 15,30 sati prvenstveni susret 20. kola 4.HNL.

Koliko je ovako uzdrmana ekipa Rudara spremna se oduprijeti ekipi Nedelišća koja još uvijek ne zna za poraz u proljetnom dijelu ostaje na da vidimo i nadajmo se da će i Rudaru granuti sunce na proljeće.

RUDAR – MEĐIMUREC 0:1(0:0)

Četvrta međužupanijska liga ČK – VŽ, Igralište Šuderka, 30.03.2019., 19.kolo

Suci: Bojan Juras, Željko Novak, Tomislav Čurila delegat: Verica Medved

Strijelci:  0:1 66′ D. Treska

Gledatelja: 150

RUDAR: Rajf, Šardi, Šprajc, A. Zadravec, Šoltić, Novak, M. Zadravec, Toplek, Petak, Goričanec, Skoliber  pričuve; Vuri, Radiković, Končić, Vinko trener:- predstavnik kluba: Smiljan Liklin

MEĐIMUREC: Bulić, Kai Timoki, Vabec, Novko, Hrustek( 86′ Štrukelj), Piškor, Copić(80′ M. Zadravec), S. Treska, D. Treska(88′ Krajina), Ishida Hitoshi, Šobak pričuve: Novak, Krajina, Kopjar, Gatibara, Štrukelj, Zadravec trener: Davor Piškor

(tekst i foto: zr)