Rudar goste iz Novog Marofa ispratio sedmicom

U 25. kolu Četvrte nogometne lige Čakovec Varaždin u Murskom Središću sastali su se Rudar i posljednje plasirana ekipa na ljestvici Novi Marof. Iako bez dvojice standardnih igrača u ekipi Antonia i Matije Zadravca, koji su odrađivali kaznu akumuliranih kartona, Rudar nije imao nikakvih problema s ekipom s kojom već godinama ima tradicionalne dobre odnose.

Samo prvih dvadesetak minuta ekipa Novog Marofa uspjela je parirati  momčadi Rudara. Kada je u 24. minuti Matija Petak lijepim udarcem s dvadesetak metara svladao  gostujućeg vratara Saboleka, bilo je samo pitanje trenutka kada će doći do povećanja vodstva. Ono je slijedilo u 44. minuti  kada na dodavanje Petaka i njegove male nogometne minijature, Roberto Skoliber postiže svoj prvi od tri postignuta zgoditka i dovodi  Rudar u vodstvo od 2:0.

Vrlo brzo u 48. minuti Rudar u drugom dijelu utakmice povećava vodstvo na 3:0 zgoditkom Evalda Vinka. Nakon toga slijedio je konačni krah gostiju te Rudar s još četiri zgoditka Skolibera(2), Marka Šoltića i još jednim zgoditkom Vinka postiže konačni rezultat od 7:0, a moglo je biti i više.

Gosti skromni sa samo jednom ozbiljnijom ugrozom na  gol vratara Rudara Končića i to vrlo lijepo izvedenim slobodnim udarcem Josipa Sabolića, ali na njihovu žalost lopta pogađa vanjski dio vratnice.

Rudar je ovom pobjedom vjerojatno podigao svoj nivo samopouzdanja, a otvorilo se i što se tiče golova,  pred utakmicu s jednim od kandidata za prvaka ekipom Varteksa u Sračincu.

Recimo još samo da je sudačka trojka na čelu s Dubravkom Pavlićem-Dudom vrlo korektno obavila svoj zadatak.

Četvrta međimurska nogometna liga Čakovec-Varaždin, Igralište Šuderka, M. Središće, 25. kolo

RUDAR – NOVI MAROF 7:0(2:0)

Suci: Dubravko Pavlić, Nikola Pintarić, Dražen Hrastić

Delegat: Vlado Sokač

Strijelci: 1:0 24′ Petak, 2:0 44′ Skoliber, 3:0 48′ Vinko, 4:0  53” Šoltić, 5:0 63′ Vinko, 6:0 83′ Skoliber, 7:0 87′ Skoliber

Gledatelja: 150

(Tekst i foto: zr)